Mislukte overval Eindhoven: supermarktmedewerker gewond aan hoofd door man met slagersmes

VideoEen achtervolging na een mislukte overval in Eindhoven is vrijdagavond uitgelopen op een opstootje met gewonden. Een supermarktmedewerker liep een flinke snee in zijn hoofd op toen hij door één van de overvallers in zijn hoofd werd geraakt met een hakmes. Uiteindelijk lukte het collega’s om de overvaller tegen de grond te werken, waarbij ook hij gewond raakte. 

Twee gemaskerde mannen drongen rond 21.00 uur de Yasar Supermarkt XL aan de Generaal Coenderslaan binnen. De zaak was al een halfuurtje dicht, maar er werd nog wat opgeruimd, zo vertellen medewerkers. Hoewel het van buiten leek of er weinig personeel in de winkel was, bleken er achterin nog zes tot acht mensen aan het werk. Toen de overvallers binnenkwamen, drukte een van de medewerkers snel op een alarmknop, waardoor de kassa's direct werden geblokkeerd. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De overvaller wordt ingerekend in een voortuin in Eindhoven. Op de voorgrond het mes waarmee op de supermarktmedewerkers is ingehakt.
Volledig scherm
De overvaller wordt ingerekend in een voortuin in Eindhoven. Op de voorgrond het mes waarmee op de supermarktmedewerkers is ingehakt. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Hij hakte in op de achtervolgers

De twee overvallers die binnen waren, gewapend met onder meer een slagersmes, vluchtten daarop en stoven elk een andere kant op. Mogelijk was er nog een derde overvaller bij betrokken, daar kon de politie ook nog duidelijkheid over geven. Een groep medewerkers van de supermarkt besloot achter één van de overvallers aan te gaan. Tijdens de vlucht haalde de verdachte uit met het hakmes en raakte daarbij een van de achtervolgers in zijn hoofd. 

,,Mijn collega had niet gezien dat het een hakmes was, hij dacht dat de man  een mobieltje in zijn hand had. Waarschijnlijk hield hij daarom geen afstand‘’, zegt één van de vrouwelijke collega's achteraf tegen het Eindhovens Dagblad

Tekst gaat verder onder de foto.

De overvaller wordt ingerekend in een voortuin in Eindhoven.
Volledig scherm
De overvaller wordt ingerekend in een voortuin in Eindhoven. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
Quote

Hij had niet gezien dat het een hakmes was, hij dacht dat de man een mobieltje in zijn hand had

Medewerker supermarkt

Ook verdachte gewond

Uiteindelijk werd de vluchter op een meter of tweehonderd van de Turkse supermarkt alsnog overmeesterd. De collega's werkten hem tegen de grond in een voortuin van een rijtjeshuis. Daarbij raakte de overvaller zelf gewond aan zijn hoofd. Bij aankomst van de politie is hij in de boeien geslagen. Bij de man werd ook een bivakmuts en een petje gevonden. De verdachte is daarna met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de gewonde supermarktmedewerker, had liep een diepe snee in zijn hoofd op, is gewond met een ambulance afgevoerd.

De politie zoekt in de buurt nog altijd naar de tweede overvaller en mogelijk derde betrokkene. Van hen ontbreekt nog elk spoor.