Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Misschien dat onze ideeën over vervoer zullen veranderen als het geld gaat kosten

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

19 reacties

 • P. van der Kooij

  1 maand geleden
  Normaal ga ik met de auto naar de Gamma. Gisteren deed ik dat op de fiets. Niet heel spontaan, maar echt over nagedacht en ik was er binnen 5 minuten.....Natuurlijk doe je dat niet als je een groot artikel nodig heb, maar voor simpele in een fietstas te vervoeren artikelen een prima alternatief. Ja, sommige mensen vervallen snel weer in hun verkeerde gewoontes, ik zie het ook, maar 'generaliseren' in columns komt ook heel erg vaak voor......Wellicht kan die gewoonte ook eens aangepast worden?
 • Job Mauritz

  2 maanden geleden
  Vervoer kost al geld Eus en die prijs is met de komst van Treinen en auto's alleen maar heel erg hard toegenomen!!
 • Cornelis Woester

  2 maanden geleden
  Beste Özcan, Beetje stads geleuter wat mij betreft. Als je in de Hoekse Waard woont (een eiland iets onder Rotterdam), waarschijnlijk het enigste eiland ter wereld met spoorrails maar zonder station, waarvan akte.Een waterbus is er niet, wel soms een bus, naar Zuidplein, maar Ik moet niet naar Zuidplein. Nu ook Haringvlietbrug een drama, Kiltunnel en N3 werkzaamheden, Heinenoord binnenkort ook. Dingen duurder maken is nooit de oplossing. Aanbieden van fatsoenlijk OV wel. ! Dan stap Ik in.!
 • Bart Wijnen

  2 maanden geleden
  We hebben met heel veel mensen in anderhalf jaar laten zien dat met thuiswerken de wereld nog steeds doordraait en dat voor een behoorlijke groep bedrijven dat ook nog eens tot hogere omzet en marges heeft geleid door de sterk verminderde kosten voor bijvoorbeeld vervoer. Hoe makkelijk kan het zijn voor deze groep om thuiswerken tot de nieuwe standaard te verheffen? Een stuk beter voor het milieu, lagere kosten en mensen die beter in hun vel zitten door minder reistijd en meer tijd met gezin.
 • Kor van der Heiden

  2 maanden geleden
  We hebben in feite al rekeningrijden want er zit heel veel belasting in de benzineprijs. Als het OV nu eens een echt alternatief was... Bewoners van grote steden met het werk in de buurt kunnen best zonder auto. In de Kampioen stond gisteren een lovend artikel over de deelauto met enthousiaste gebruikers uit Den Haag en Eindhoven. Maar voor de vele bewoners van het platteland blijft de auto tamelijk onmisbaar. Verder blijven er vragen m.b.t. fraudegevoeligheid en de kosten.