Drukke avondspits.
Volledig scherm
Drukke avondspits. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Mist en pakjesavond zorgen voor drukke avondspits: 800 kilometer file

Vanwege een drukke avondspits is het maar de vraag of iedereen vandaag op tijd thuis is voor pakjesavond. Door de mist en het feit dat velen vanavond op tijd thuis willen zijn, staat er iets voor 17.00 uur vanmiddag al ruim 800 kilometer file.

Dat de avondspits vandaag druk is, mag geen verrassing heten. Rijkswaterstaat voorspelde al dat het vroeg druk op de weg zou worden vanwege pakjesavond. Tel daar een flinke hoeveelheid mist bij op en files lijken gegarandeerd. 

Vooral op de A2 en de A4 kunnen weggebruikers rekenen op flink wat vertraging. Daar staat, verdeeld over de snelweg, liefst 48 en 55 kilometer file. Deze zijn vooral ontstaan door de drukte en een pechgeval, maar vooralsnog niet door ongevallen.

Wel waarschuwt Rijkswaterstaat voor de mist en wordt bestuurders aangeraden om op tijd de mistlichten aan te zetten. In het geval van de mistachterlichten mag dit pas als het zicht minder is dan 200 meter. Voor de voorkant geldt een vuistregel van 100 meter.

  1. Noodkreet uit slachterijen: ‘Is het nog wel veilig om te gaan werken?’
    PREMIUM
    coronavirus

    Noodkreet uit slachterij­en: ‘Is het nog wel veilig om te gaan werken?’

    Bedrijven en werknemers in de slachtsector willen dat het kabinet meer maatregelen neemt om een dreigende besmettingsgolf in slachthuizen in te dammen. Vanavond werd bekend dat bij Vion in Groenlo 147 van de 657 werknemers besmet zijn met corona. Personeel in andere slachthuizen twijfelt of het nog wel veilig is om aan het werk te gaan, en vraagt zich af wie zich bekommert om de vaak kwetsbare arbeidsmigranten.