Mist in midden en noorden van het land: plaatselijk minder dan 50 meter zicht

videoHet KNMI heeft in grote delen van het land code geel afgekondigd wegens plaatselijk dichte mist. Wie deze ochtend de weg opgaat, moet rekening houden met lokaal dichte mist. Weerplaza meldt dat het zicht op sommige plekken minder dan 50 meter is.

Volledig scherm
Dichte mist bij de Utrechtsebaan in Den Haag. © ANP

De waarschuwing geldt voor het westen, midden en noorden van het land met uitzondering van de Waddeneilanden. In de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg geldt code geel niet.

De ontstane mist lost vanuit het zuiden weer op. Verder zijn er overdag wolkenvelden en kan plaatselijk wat lichte regen vallen. In de loop van de dag breekt ook de zon soms door. Het is zacht met maxima van 15 graden in het noorden tot 19 in het zuidoosten. 

De wind is oostelijk en zwak of matig. Morgen staat er een matige zuidelijke wind en wordt het nog ietsje zachter: 16 tot 20 graden. Net als vandaag zijn er wolkenvelden waaruit lokaal wat regen kan vallen. Na donderdag wordt het ronduit herfstachtig en daalt de temperatuur.

  1. Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen
    VIDEO

    Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen

    Racisme kan alleen succesvol worden aangepakt als iedere Nederlander daarbij helpt. Dat zei premier Mark Rutte vanmiddag in de Tweede Kamer, waar hij door de oppositie heen was geroepen om ‘leiderschap’ te tonen rond het racisme-incident tijdens een voetbalwedstrijd dit weekend. ,,Heb niet de illusie dat we dit oplossen met wetgeving alleen. Dat kan alleen als we met 17 miljoen mensen zeggen: Dit accepteren we niet meer.’’