Volledig scherm
Lotte van der Zee op de catwalk. © Emiel Muijderman DTCT

Model Lotte van der Zee (20) overleden

Het Enschedese model Lotte van der Zee (20) is overleden. Haar ouders bevestigen vanochtend het overlijden van hun dochter.  Ze is gisteravond om 22.47 uur ingeslapen, in bijzijn van haar vader en moeder.

Van der Zee kreeg ruim twee weken geleden een hartstilstand, tijdens een vakantie met haar familie in het Oostenrijkse Westendorf. Sindsdien werd ze in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.

Quote

We hebben haar moeten laten gaan. Het kon niet anders

Eugeniek, moeder van Lotte van der Zee

,,Onze parel, ons alles is op woensdagavond 6 maart om 22:47 overleden. Het is super onwerkelijk dat onze lieve Lotte er niet meer is. Onze harten zijn gebroken,” schrijven haar ouders op de instagrampagina van Lotte. ,,Nogmaals willen we jullie allemaal bedanken voor alle steun en hartverwarmende berichten. “

Woensdag ging het steeds slechter met haar. „Haar organen begonnen het op te geven. We hebben haar moeten laten gaan. Het kon niet anders’’, aldus moeder Eugeniek. „Het was goed zo; ze heeft de afgelopen dagen veel moeten doorstaan.’’

Kunstmatige coma

Voordat Lotte van der Zee werd werd getroffen door een hartstilstand, voelde ze zich de hele dag al niet lekker. In de loop van de middag voelde ze zich steeds beroerder, met een plotselinge hartstilstand tot gevolg. Haar moeder was op dat moment bij haar. Zij heeft haar dochter zelf gereanimeerd.

De Enschedese is daarna naar het meest nabije ziekenhuis in Rosenheim gebracht, waar ze in kunstmatige coma werd gehouden. Artsen vlogen het 20-jarige model een paar dagen later per helikopter over naar het universitaire ziekenhuis in München, waar meer gespecialiseerde neurologische kennis aanwezig is.

Steunbetuigingen

Binnen een uur stond de teller op Lottes Instagrampagina al meer dan 10.000 reacties. Ook vanuit de modellenwereld wordt geschokt gereageerd. Zo schrijft Curvey-model Joann van den Herik: “Ik kan dit niet bevatten (...) Lotte was een prachtige, lieve, spontane meid en maakte voor mij dit harde wereldje een stuk fijner en gezelliger.” Veronica-verslaggever Dennis Schouten bedankt haar voor de mooie tijd en hoopt dat ze nu op een goede plek is.