Volledig scherm
Lotte van der Zee werd in 2017 mooiste tiener van de wereld, maar ligt nu in coma in het ziekenhuis na een plotselinge hartstilstand. © Ed Jachimowicz

Modellenwereld ontdaan over nieuws topmodel Lotte van der Zee: ‘Wat een shock’

Modellen en fotografen reageren geschokt op het nieuws over topmodel Lotte van der Zee (20). De rising star van de modellenwereld, die al meerdere modellenwedstrijden op haar naam schreef, is op vakantie getroffen door een plotselinge hartstilstand en wordt in coma gehouden. 

Binnen vijftien uur plaatsten bijna 25.000 mensen een hartje bij het bericht dat de ouders van de Enschedese Lotte de wereld instuurden vanaf haar account. Meer dan 4.000 mensen reageerden op de foto, waarbij het topmodel op iedere wang een zoen krijgt van haar vader en moeder. ,,Jeetje wat een vreselijk nieuws, wat een shock!’’ schrijft model en influencer Lynn Quanjel via haar Insta-account ‘whoisthatblonde’. Ze wenst de familie ‘heel veel sterkte in deze moeilijke tijd’. ,,Mijn gedachten zijn bij jullie.’’ Gevolgd door vier hartjes.  

Fotograaf Maarten Quaadvliet van Marticocelli fotografie uit Eindhoven kan het nieuws amper bevatten. ,,Ongelofelijk. Zo jong nog. Sterkte.’’ Collega-fotograaf Roy Froma uit Emmen leeft ook mee. ,,Mijn gedachten gaan uit naar haar ouders, familie en vrienden. Alle kracht gaat uit naar jou, lieve Lotte.’’

Mooiste tiener

Volledig scherm
Miss Teen of the Netherlands Lotte van der Zee © Lotte van der Zee

Van der Zee werd in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld tijdens een wedstrijd in Guatemala. Een jaar eerder werd ze Miss Teen of the Netherlands. ,,Wat heftig! Sterkte,’’, reageert het pas 11-jarige Nederlands, Colombiaanse model Elisa Catalina op Instagram. De Groningse doet dat via het account dat ze samen met haar moeder runt. 

Volgens de ouders van Lotte van der Zee begon ze zich een paar dagen geleden in de middag onwel te voelen: ,,Een gevoel dat al snel escaleerde in een plotselinge hartstilstand.” Lotte, die op dat moment op vakantie was in Oostenrijk, is daarna direct naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, waar het 20-jarige model onder intensieve supervisie van artsen in een kunstmatige slaap gehouden. De ernst van haar situatie is nog onduidelijk.

Liefdevolle woorden

,,Bij voorbaat dank voor de liefdevolle woorden over onze dochter”, schrijven vader Bert en moeder Eugeniek op Instagram. De ouders vragen iedereen respect te hebben voor de privacy van het gezin en verwijzen door naar Lotte’s management. ,,We zijn dankbaar voor de steun van iedereen en danken jullie uit de grond van ons hart voor jullie liefde en positiviteit in deze tijden waarin zij dit het meeste nodig heeft.”