Modern strandjutten op Schiphol

VideoDe zomervakantie zorgt voor topdrukte op Schiphol. Dat merken ze ook bij de afdeling Lost&Found (verloren voorwerpen) van de luchthaven. Elke dag laten reizigers in alle hectiek zo'n tweehonderd mobieltjes, tablets, tassen, jassen en andere spullen liggen. Een kijkje achter de schermen. 'Laatst vonden we een geit in een kluis'. 

Je denkt aan een slechte grap, want wie verwacht er nou een mekkerende geit in een kluis op Schiphol? Niemand, maar bij de afdeling Lost&Found van onze nationale luchthaven weten ze wel beter. Tijdens hun dagelijkse ophaalronde treffen de medewerkers niet alleen verloren elektronica, portemonnees en kledingstukken aan. Hun depot ligt vol met voorwerpen die niet meteen voor de hand liggen als je op reis gaat. Rijstkokers, boormachines of spelcomputers. Mensen zeulen het allemaal mee. Die geit, geeft ook Lost&Found-medewerker Klaas Kan toe, was wél een uitzonderlijk geval. ,,We hoorden jammerlijk gemekker uit een van de kluisjes komen. Toen we de deur openmaakten, stonden we oog in oog met een gestrest dier. De eigenaar was ermee naar een dierenexpo geweest en wilde bij terugkomst Amsterdam in. Kon hij zijn geit kennelijk niet bij gebruiken, vervolgens dumpte hij het arme beest in die kluis. Gelukkig dat we hem konden bevrijden."

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.