Moderne Kindertelefoon: Kunnen dikke mensen wel seks hebben?

Twee beste vriendinnen van 21 jaar uit Delft zijn een moderne versie van de Kindertelefoon gestart. Onder de naam Theemutsen beantwoorden ze vragen over seks, en relaties op Youtube.

Theemutsen Darcy Lazar en Jade den Adel.
Volledig scherm
Theemutsen Darcy Lazar en Jade den Adel. © AD/Desiree Schippers

'Kan het kwaad als je geslachtsdeel scheef is?', 'Kunnen dikke mensen seks hebben?' of 'Kun je zwanger raken als je sperma slikt?'. Geen vraag is te gek voor de Theemutsen, oftewel de 21-jarige beste vriendinnen Darcy Lazar en Jade den Adel uit Delft. Een half jaar geleden begonnen ze met voorlichting via filmpjes op internetkanaal Youtube. Lekker luchtig, uit eigen ervaring, knus op de bank, kousenvoetjes op tafel, kopje thee en kat erbij. Jade: 'Ik ben altijd gek geweest op seksuele voorlichtingsboeken en tv-programma's als De Bevalling. Darcy is goed in filmpjes maken, zo kwam het idee.' Inmiddels heeft het kanaal 16.425 abonnees, worden filmpjes 200.000 keer per maand bekeken en ontvangen ze advertentiegeld.  'Er is zelfs een Theemutsenfanclub gestart. Bizar! We dachten dat je Justin Bieber moest heten om fans te hebben!', zegt Jade.

Honderden vragen
De meeste volgers zijn tussen de 12 en 14 jaar en veertig procent zijn jongens. 'We krijgen wekelijks honderden vragen, op vrijdag behandelen we de leukste', vertelt Darcy. 'Op maandag posten we gekke filmpjes, zoals: slik een hap kaneel door of maak de ander op met één arm', zegt Jade. 'Op woensdag geven we voorlichting, bijvoorbeeld hoe doe je een condoom om of hoe deal je met je menstruatie.' De meiden kijken nergens raar van op. 'Dankzij ons weten jongeren dat ze niet de enige zijn die ergens mee zitten', zegt Jade die openlijk biseksueel is. Naast het kanaal Theemutsen hebben Jade en Darcy ook de website Poederdozen.nl waarop ze beauty- en modetips geven. 'Binnen twee maanden hopen we een 18-plus gedeelte op Youtube te realiseren waarop we wat meer gedetailleerde  voorlichting geven', zegt Darcy.

De meiden zijn onafscheidelijk sinds de middelbare school. Het klikte omdat ze allebei gepeste buitenbeentjes waren, geïnteresseerd in 'gothic', een vorm van punk. 'We zien elkaar elke dag, onze vriendjes vinden dat soms irritant', vertelt Darcy, die haar exotische achternaam Lazar aan een Roemeense vader te danken heeft. Darcy woont samen met haar vriend, Jade woont nog thuis bij haar ouders. Een baan of opleiding naast Theemutsen hebben ze niet. 'Darcy heeft kort fotografie gedaan op het grafisch lyceum en ik heb kort modeschool gedaan. Maar dat vonden we niet leuk en met mijn adhd kan ik me niet lang concentreren', zegt Jade. Zelf zijn ze op hun vijftiende gestart met vriendjes en vrijen. Maar op een van hun vaak bekeken filmpjes zeggen ze: 'Je kunt het beste op je zeventiende of achttiende beginnen, dan ben je er geestelijk klaar voor. Als je het eerder doet, denk je achteraf toch meestal: had ik maar gewacht.'