Moeder (33) van dode baby in Rotterdam-West aangehouden

Video/UpdateDe politie heeft de 33-jarige moeder aangehouden van de dode baby die vanochtend is aangetroffen in een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam-West. Het gaat om een zeven maanden oud jongetje.  

De moeder wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind. Over de omstandigheden waaronder de baby is overleden, is nog niets bekend. Agenten waren de hele dag ter plaatse voor onderzoek. De politie heeft de omgeving afgezet met linten. Ook de afdeling van de Forensische Opsporing was aanwezig voor een sporenonderzoek in de portiekwoning. Het stoffelijk overschot werd aan het einde van de middag vervoerd voor verder onderzoek.

Een politiewoordvoerder bevestigde eerder al dat er een plaats delict van is gemaakt. ,,Het onderzoek in de woning is nog steeds bezig en we spreken mensen in de omgeving van de familie om erachter te komen wat hier is gebeurd. We houden niet zomaar iemand aan. We hebben een stevig vermoeden dat hier een misdrijf is gepleegd.''  

In huilen uitbarstte

De moeder van de baby was vanochtend niet aanwezig in de woning toen de politie ter plaatse kwam. De politie rukte uit nadat zij waren gebeld. De vrouw is elders in Rotterdam opgepakt. De vader is wel bij de woning gezien. Buurtbewoners zagen hoe hij op straat in huilen uitbarstte en begon te schreeuwen. Hij meldde zich bij de politie. Huilend werd hij meegenomen in een politiewagen om een verklaring te geven.

De politie heeft virtual realitybrillen gebruikt om de situatie in de woning vast te leggen. Agenten gebruiken de brillen om een plaats delict in detail op te nemen, zodat die later nog geïnspecteerd kan worden. Het visualisatieteam van de politie maakt 360-gradenfoto's met een robotcamera. De beelden kunnen gebruikt worden om na te gaan wat er in de woning is gebeurd. ,,Dit doen we over het algemeen bij de wat grotere zaken'', aldus een forensisch rechercheur ter plaatse. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Buurtbewoners reageren geschokt op het nieuws van de dode baby in Rotterdam-West. © ANP

Geschokt

Quote

Oh mijn god. Ik ken mensen die hier wonen met een baby

buurman

Buurtbewoners reageren geschokt. ,,Oh mijn god. Ik ken mensen die hier wonen met een baby. Daar zijn nooit problemen'', zegt een buurman.

De naaste buurvrouw heeft vanochtend niks gehoord. ,,Ik ken ze ook niet goed. Ik groet ze wel, maar ze zeggen eigenlijk nooit iets terug. Het gaat om een gezin uit Kaapverdië met twee kinderen.'' Het zijn rustige mensen, vertelt zij. Buren hebben nooit een vermoeden gehad dat er iets aan de hand was in de woning.

Begin april werd er in Schiedam ook het stoffelijk overschot van een baby gevonden op een balkon van een woning aan de Stationsstraat. De 19-jarige moeder van het jongetje is aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend. De politie onderzoekt deze zaak nog steeds. 

Volledig scherm
In de woning is volgens de politie het stoffelijk overschot van een zeven maanden oude baby aangetroffen. © AS Media
Volledig scherm
Er wordt in de woning sporenonderzoek uitgevoerd. © AD
Volledig scherm
In de woning aan de Mathenesserdijk is het stoffelijk overschot van een baby gevonden. © AD

In deze video reageren buurtbewoners op de baby die is gevonden op het balkon in Schiedam. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!