De foto's van Ruben en Julian bij het condoleanceregister voor de overleden broers in het gemeentehuis van Zeist
Volledig scherm
De foto's van Ruben en Julian bij het condoleanceregister voor de overleden broers in het gemeentehuis van Zeist © ANP

Moeder broertjes: 'Ik mis mijn jongens verschrikkelijk'

Update'Ik mis mijn jongens verschrikkelijk :'-(, Dat heeft de moeder van de dode broertjes Ruben (9) en Julian (7) geschreven op de Facebookpagina Steun de Moeder van Ruben en Julian.

'Ik waardeer jullie betrokkenheid enorm, het is hartverwarmend dat er zo veel mensen meeleven en net als ik op een goede afloop hadden gehoopt. Dank jullie wel voor alles', schrijft Iris.

Geen bloemen of kaarten
De familie van de broertjes vraagt mensen die met hen meeleven dringend om geen bloemen of kaarten te sturen. Een van de jongens hield zich erg bezig met milieu en duurzaamheid en zou dat om die reden niet gewild hebben.

Dat heeft de donderdag opgerichte stichting RuJu op verzoek van de moeder laten weten. De stichting wil geld inzamelen voor een 'nader te bepalen doel' om de kinderen blijvend te herinneren. De nabestaanden van de broertjes besluiten op een later tijdstip welk doel wordt gekozen.'

Wens
De familie beseft dat iedereen zeer meeleeft en ervaart dat als erg positief. Maar ze willen graag rekening houden met de wens van de kinderen', aldus Remco Meijer, oprichter van RuJu. Meijer organiseerde in de afgelopen weken zoektochten in de omgeving van Zeist.

Eerder wees de moeder al een plan af van burgemeester Koos Janssen van Zeist om in het hele land wensballonnen op te laten. Ballonnen veroorzaken ook milieuvervuiling. Nu heeft de familie iedereen die iets wil doen gevraagd om zondagavond tussen 19 en 20 uur een kaarsje aan te steken en dat voor het raam te zetten.