© Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Moeder geeft peuter alcohol: poging tot moord

Een 25-jarige vrouw uit het Noord-Brabantse Uden wordt verdacht van poging tot moord omdat ze haar tweejarige zoontje verschillende malen alcohol zou hebben toegediend. Dat heeft de officier van justitie voor de rechtbank in Den Bosch meegedeeld. De vrouw wordt onderworpen aan een psychiatrisch onderzoek.

De Udense peuter werd op 21 oktober 2011 in een ziekenhuis in Veghel opgenomen, meldt het Brabants Dagblad. Het jongetje moest beademd worden en bevond zich volgens de officier van justitie in een 'comateuze toestand'. In zijn bloed werd ethanol (alcohol) aangetroffen. Het ziekenhuis schakelde de politie in. Na de aanhouding van de moeder is het kind in een pleeggezin geplaatst.

De vrouw zou tegenover de politie hebben toegegeven dat ze haar kind alcohol had gegeven. Vorige week werd duidelijk dat ze daarmee ook na de ziekenhuisopname is doorgegaan.

  1. Hoofdredacteur: ‘We moesten wel reageren op de  beschuldiging van censuur’
    Podcast

    Hoofdredac­teur: ‘We moesten wel reageren op de beschuldi­ging van censuur’

    ‘De speech van Koning Willem-Alexander op De Dam tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei oogstte veel lof. Vandaar ook dat het AD een deel van die speech op de site wilde laten zien.,’ vertelt hoofdredacteur Hans Nijenhuis in de podcast Hoofdzaken. ‘De hele speech mocht niet geplaatst worden, dus moest er een keuze gemaakt worden, maar daar zat een zinnetje niet in. Toen werden we op Twitter beschuldigd van censuur.’