Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout/ANP

Moeder in Ermelo laat baby achter in auto en gaat winkel in met ander kind

Handhaving Ermelo is gistermiddag op een achtergelaten baby in een auto gestuit. De baby was in de auto achtergelaten nadat de moeder had gekozen om haar andere kind mee te nemen naar de winkel. 

Handhavers van Handhaving Ermelo hebben een vrouw uit Ermelo aangemeld bij bureau jeugdzorg. Ze rukten uit nadat er een melding binnenkwam dat er in het centrum bijna een half uur een huilende baby in een afgesloten voertuig zat. Bij aankomst stuitten ze inderdaad op de baby.

Enkele minuten nadat de handhavers arriveerden, kwam de moeder van de baby terug bij de auto. Ze had boodschappen gedaan en had haar andere kind mee de winkel ingenomen. ‘Keuzes maken’, was haar antwoord volgens Handhaving Ermelo. Het antwoord hierop van de handhavers was duidelijk. ‘Onze keuze was een aanmelding bij bureau jeugdzorg’, aldus Handhaving Ermelo op social media.

  1. IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    Het aantal jihadistische aanslagen mag dan afnemen; de dreiging blijft onverminderd groot, ook nu het Kalifaat is ingestort. Zo wil IS opnieuw een ‘external relations office’ openen in Europa, een buitenpost die terroristen moet helpen bij het plannen en plegen van aanslagen. Daarbij zijn er in Nederland tientallen ‘jihadgezinnen’ waarbij zeker een ouder het extremistische gedachtegoed aanhangt. Hun kinderen vormen een potentieel gevaar.