Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Moeder laat baby achter in winkel na mislukte diefstal

Een moeder en oma hebben na een mislukte winkeldiefstal in een winkel in winkelcentrum De Passage in Schiedam een vijf maanden oude baby achtergelaten. De baby is opgevangen op het politiebureau. 

Het tweetal werd door het winkelpersoneel op heterdaad betrapt. De oma wist met een ander kind, een peuter, uit de winkel weg te lopen en is vervolgens verdwenen. De moeder werd door het personeel tegengehouden, maar ontsnapte alsnog. Daarbij liet ze de baby achter in de zaak. 

Direct nadat de vrouw weg was, wilde een man het kind meenemen. Hij claimde de vader van de baby te zijn. De man kon echter niet bewijzen dat hij daadwerkelijk de vader van de baby was. Wel stelde de politie, die inmiddels ter plaatse was, vast dat de man nog een boete open had staan. Daarnaast vroegen de agenten ook naar de 2.000 euro aan contant geld die hij op zak had. Hij kon niet  verklaren hoe hij aan het geld kwam, waarna de politie het meteen in beslag nam.

Een wijkagent heeft de baby meegenomen naar het bureau. ,,Fles geven, verschonen en moeder aan het bureau zien te krijgen", meldt hij via Twitter. De moeder heeft zich nog niet bij het politiebureau gemeld.

De politie heeft het crisisteam van Jeugdzorg ingeschakeld. Er wordt gekeken waar de baby kan worden opgevangen. Daarnaast wordt er ook verplichte hulpverlening ingeschakeld. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!