Volledig scherm

Moeder Mauro: teleurstellend en hoopgevend

De uitkomst is teleurstellend en hoopgevend tegelijk. Zo reageerde de pleegmoeder van de jonge Angolees Mauro vandaag na afloop van het CDA-congres. Het was hoopgevend en hartverwarmend om te horen dat veel CDA'ers de resolutie hebben aangegrepen om zich voor Mauro uit te spreken, aldus de moeder op politiek24, een digitaal kanaal van de NOS.

Teleurstellend noemde ze het dat Mauro de deur wordt gewezen terwijl er in de resolutie op het CDA-congres gesproken wordt over een humaner asielbeleid. 'Ze erkennen dus dat het niet humaan is, maar toch kunnen ze nu voor Mauro geen uitzondering maken en wijzen ze hem toch de deur. Dat is voor ons uitermate teleurstellend.'

Mauro is dinsdag bij Kamerdebat
Mauro Manuel zal dinsdag aanwezig zijn bij het tweede Kamerdebat over het wel of niet krijgen van zijn verblijfsvergunning. Dat stelde hij vandaag voor NOS-kanaal Politiek24.

Hij liet weten blij te zijn 'dat er Kamerleden zijn die zich hard voor mij maken''. Maar de 18-jarige jongen sprak zijn teleurstelling uit dat het CDA-congres geen duidelijkheid heeft gegeven over zijn positie. 'Ik hoop dat er goed geluisterd wordt naar de mensen die vinden dat ik wel mag blijven. Dat is het enige dat ik kan hopen.'

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?