Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden.
Volledig scherm
Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden. © ANP

Moeder met zes kinderen heeft weer onderdak

UpdateDe moeder die met haar zes kinderen in Leeuwarden op straat dreigde te belanden, heeft onderdak gevonden. Dat liet burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden zondag weten. In Leeuwarden vond vandaag druk overleg plaats tussen de gemeente en instanties over de crisissituatie.

De vrouw moest door omstandigheden haar huis uit en ging met haar kinderen naar een slooppand. De politie haalde haar daaruit, omdat het onveilig was. De moeder sliep vervolgens met haar kinderen twee nachten in een daklozenopvang, maar ook dat was niet ideaal.

Volgens burgemeester Crone is zijn rol met het vinden van onderdak voorlopig uitgespeeld, maar kan de vrouw 'op elk moment van de dag' bellen als ze hulp nodig heeft. 'We gaan onverminderd door met de hulpverlening. Het is een gezin waar veel problemen samenkomen.'

De vader zit in de gevangenis. Veel media besteden aandacht aan de moeder met haar kinderen. Die zijn tussen de 7 en 17 jaar. Volgens Crone is het gezin al twee jaar in het vizier van hulpinstanties.