Jorden van Foreest is de eerste Nederlander sinds 1985 die het Tata Steel-schaaktoernooi wint. Hij neemt de eretitel over van Jan Timman.
Volledig scherm
PREMIUM
Jorden van Foreest is de eerste Nederlander sinds 1985 die het Tata Steel-schaaktoernooi wint. Hij neemt de eretitel over van Jan Timman. © ANP

Moeder schaakheld Jorden mist historische laatste zetten door storing

Terwijl Jorden van Foreest (21) de schaakpartij van zijn leven speelde, miste zijn moeder de laatste zenuwslopende seconden. Zij volgde de krankzinnige finale vanuit huis, maar doordat er schaakstukken van het bord vielen, zag ze niet hoe haar zoon het prestigieuze Tata Steel-schaaktoernooi won. Het is voor het eerst sinds 1985 dat een Nederlander dat lukt.   

  1. Nieuwe Rutte lijkt nog veel op oude, voorzitter Bergkamp moet wennen aan scheidsrechtersrol
    podcast politiek dichtbij

    Nieuwe Rutte lijkt nog veel op oude, voorzitter Bergkamp moet wennen aan scheids­rech­ters­rol

    Het kabinet-Rutte IV doorstond deze week het eerste spervuur vanuit de oppositie, in het debat over het regeerakkoord. Is de nieuwe politieke cultuur een feit? Mwah. De nieuwe Mark Rutte lijkt op de oude. En aan de voortdurende harde politieke verhoudingen moet Kamervoorzitter Vera Bergkamp nog wennen. Ondertussen gloort er hoop voor horeca en cultuur, nu de omikronvariant mild blijkt.