Volledig scherm
Sharleyne werd begin juni dood gevonden onderaan de flat in Hoogeveen.

Moeder toch vervolgd voor dood Sharleyne (8)

Het Openbaar Ministerie moet alsnog de moeder van de in 2015 overleden achtjarige Sharleyne vervolgen. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in Leeuwarden vandaag bepaald. Het meisje is mogelijk door haar moeder van de flat gegooid.

De vader van het meisje had een klacht ingediend tegen de beslissing van het OM om de moeder niet strafrechtelijk te vervolgen voor (medeplichtigheid aan) moord dan wel doodslag. Het gerechtshof heeft de vader gelijk gegeven.

,,Naar het oordeel van het hof is er een redelijk vermoeden dat de moeder betrokken is geweest bij de dood van Sharleyne en vergt het openbaar belang, nu het hier gaat om een zeer ernstig misdrijf dat de rechtsorde heeft geschokt, dat de moeder alsnog wordt vervolgd'', motiveert het Hof.

Tiende etage
Sharleyne kwam in juni 2015 om het leven na een nachtelijke val vanaf de tiende etage van een flatgebouw in Hoogeveen. Nooit is komen vast te staan of het meisje is gevallen, gesprongen of gegooid. Volgens het Hof is het derde scenario het meest waarschijnlijk. 

Advocaat Paul van Jaarsveld laat in een verklaring weten nog altijd vertrouwen te hebben in een positieve afloop van de zaak voor zijn cliënte. Volgens de advocaat heeft het Hof weliswaar een redelijk vermoeden uitgesproken, maar dat wil volgens de raadsman nog niet zeggen dat er ook bewijs is voor haar betrokkenheid. 

  1. ‘Advocaat Derk Wiersum (44) werd bedreigd, maar niet beveiligd’

    ‘Advocaat Derk Wiersum (44) werd bedreigd, maar niet beveiligd’

    De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B. Derk Wiersum werd al langer bedreigd. Hij had geen vertrouwen in politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.