Een betonnen plaat dekt de ondergrondse vuilcontainer in de Amsterdamse Fritz Conijnstraat af waarin de pasgeboren baby in 2014 werd gevonden.
Volledig scherm
Een betonnen plaat dekt de ondergrondse vuilcontainer in de Amsterdamse Fritz Conijnstraat af waarin de pasgeboren baby in 2014 werd gevonden. © ANP

Moeder van ‘containerbaby’ Amsterdam na 7 jaar opgepakt voor poging kindermoord

Een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in oktober 2014 haar pasgeboren baby in een ondergrondse container in het Amsterdamse Slotermeer te hebben achtergelaten. De vrouw is medio april in Duitsland aangehouden. Ze wordt verdacht van poging tot kindermoord.

39 reacties

 • J.O.K. Zetteler

  1 maand geleden
  Triest wat moet je wanhopig zijn om je kindje zo te dumpen.
 • Gijs Barentsen

  1 maand geleden
  @francis raaijmakers.. wat snap je daar niet aan? Das toch een simpele rekensom? 🥸
 • Francis Raaijmakers

  1 maand geleden
  Snap niet helemaal dat iemand in 2014 gevonden is nu 6 jaar zou zijn. Maar voor het kindje ontzettend fijn dat ze bij mensen is grootgebracht die haar ook werkelijk liefhebben Daar heeft ze ook recht op. Ieder onschuldig geboren mensje moet liefde ontvangen van de directe omgeving
 • valerie hamelinck

  1 maand geleden
  Niet alleen de moeder, maar ook de vader van de baby dient te worden opgepakt en ter verantwoording geroepen.
 • Tom Vermeulen

  1 maand geleden
  In februari dit jaar gebeurde het opnieuw, ook in Amsterdam. En ook hier werd de baby tijdig opgemerkt, in dit geval door een bewoonster die 's avonds laat een vuilniszak in de container wilde deponeren, zij alarmeerde de politie. Ik ben niet gelovig maar vind het een mooie spirituele gedachte dat redding kennelijk altijd nabij is. Noem het toeval voor mijn part. Beide baby's zijn gered.