Volledig scherm
PREMIUM
Maryori en haar oudste dochter werden herdacht bij voetbalclub V.V. Wieldrecht © Qphoto

Moeder van Maryori over drama Dordrecht: ‘Zij en de kinderen zouden net bij mij komen wonen’

Een scheiding die ogenschijnlijk redelijk leek te verlopen, liep vorige week maandag uit op een drama: politieagent Wendell schoot thuis in Dordrecht zijn vrouw, twee kinderen en zichzelf dood. Dit is het verhaal van twee families die probéren te verklaren wat er is gebeurd.

Quote

Maryori wilde jong moeder worden. Zij dacht: tijd voor mezelf komt later wel

Margarita Gressmann

In de huiskamer van Margarita Gressmann staan drie mooie kisten. Foto’s, spulletjes en een bord vol lieve woorden staan erop. De kamer waar Maryori (27) en haar dochters Nicolle (12) en Naiomy (8) liggen opgebaard, zit vol familie. ,,Ze zijn bij ons, zoals het eigenlijk had moeten worden…’’, vertelt Gressmann, de moeder van Maryori.

Moeder en dochters stonden op het punt hun huis aan de Heimerstein, 900 meter verderop, te verlaten om bij haar te komen wonen. Maryori en vader Wendell zouden twee dagen na de tragedie van vorige week een afspraak hebben gehad met een advocaat om de zaken rond de scheiding goed te regelen. Daarna zouden zij vertrekken. Maryori was al aan het inpakken. Een tas met haar spullen stond de dagen na het drama nog klaar. Familieleden van Maryori en Wendell mochten even in het huis en hebben het gezien.

Vader Wendell was hoofdagent bij de politie. Tot 17.00 uur die dag had hij nog gewerkt. Nog geen anderhalf uur later zou hij hebben geschoten, met zijn dienstwapen. Hij en zijn kinderen overleden ter plaatse. Moeder Maryori vocht voor haar leven, maar stierf uiteindelijk die avond in het ziekenhuis in Rotterdam.

 1. Bloedstollende minuten voor terrasbezoekers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Bloedstol­len­de minuten voor terrasbe­zoe­kers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.