Moeder Verstappen is opgelucht: 'Een naam, gezicht, een dader'

Berthie Verstappen, de moeder van de vermoorde 11-jarige jongen Nicky, liet tijdens de persconferentie in Maastricht weten erg opgelucht te zijn dat er na twintig jaar een verdachte in beeld is. ,,Een naam, gezicht, een dader", zei ze. 

Ze is blij dat ze weer vrijuit kan spreken. Begin juni begon voor haar een moeilijke tijd, zei ze vandaag. Toen hoorde ze namelijk dat de politie de verdachte van de moord op Nicky kent. ,,Vanaf dat moment moesten we onze mond houden'', zei ze. ,,We mochten er met niemand over spreken. Familie, kennissen en media vroegen weleens of er al iets bekend was, maar we mochten niets zeggen.''

Dat was best wel moeilijk, aldus Verstappen. Sinds de persconferentie vandaag kan ze weer vrijuit spreken. ,,Een hele opluchting. Nu hopen we dat de verdachte snel wordt gevonden.''

Zoontje

Quote

Ik smeek u, help mee, zorg dat hij wordt gepakt. Voor de hele familie

Peter R. de Vries

Begin juni zag ze de foto van de verdachte. Ze keek er maar even naar, vertelde ze. Het ergste vindt ze dat haar zoontje zijn laatste uren met een volstrekt vreemde heeft moeten doorbrengen. Dat betekent volgens haar dat Nicky nog banger moet zijn geweest. Een gedachte die ze ondraaglijk vindt.

Emotioneel bedankte ze ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries voor zijn hulp. ,,Als we jou niet hadden gehad. Al die jaren stond je voor ons klaar." De Vries vroeg kort daarvoor het publiek om mee te helpen de vermiste verdachte op te sporen. ,,Ik smeek u, help mee, zorg dat hij wordt gepakt. Voor de hele familie."

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Zijn lichaam werd de volgende avond vlak bij het kamp gevonden.

Bekijk hieronder een video met beelden van verdachte Jos Brech:

Volledig scherm
Moeder Berthie Verstappen (R) samen met Peter R. de Vries (L) tijdens de persconferentie. © ANP