De politie haalt na een 112-telefoontje van de chauffeur drie illegalen uit zijn truck. De zogenoemde inklimmers hadden het zeil aan de bovenklant opengesneden.
Volledig scherm
De politie haalt na een 112-telefoontje van de chauffeur drie illegalen uit zijn truck. De zogenoemde inklimmers hadden het zeil aan de bovenklant opengesneden. © Flashphoto NL

Moerdijk worstelt met Albanese migranten: 'Het mag hier geen Calais worden'

De gemeente Moerdijk wil overleg met minister Ferdinand Grapperhaus (CDA Justitie en Veiligheid) over de problemen met zogeheten 'inklimmers'. Alleen al dit jaar werden daar 105 Albanese migranten aangehouden die probeerden mee te liften richting Engeland. 

  1. Rutte, Hoekstra, Wiebes en Asscher op het matje over toeslagenaffaire

    Rutte, Hoekstra, Wiebes en Asscher op het matje over toeslagen­af­fai­re

    Een flink aantal politieke kopstukken, onder wie premier Rutte, moet op het matje komen bij de ondervragingscommissie over de toeslagenaffaire. Zij zullen onder ede worden gehoord. Naast Rutte gaat het om ministers Wopke Hoekstra (Financiën), Eric Wiebes (Economische Zaken) en Tamara van van Ark (Medische Zorg). Ook PvdA-leider en oud-minister Lodewijk Asscher moet opdagen, net als oud-staatssecretaris Menno Snel.