Volledig scherm
© anp

Mogelijk stille tocht voor dode baby Alkmaar

Alkmaarders proberen een stille tocht te organiseren voor de dode baby die woensdag werd gevonden in hun woonplaats. Er is een Facebookpagina geopend om dit te realiseren.

Een van de initiatiefnemers van de Facebookpagina is Rene. Hij schrijft: ,,Ik kan het nog steeds niet bevatten zo dicht bij mijn huis. Zo koud, zo nat en zo veel verdriet. Gelukkig komen er nu veel mensen naar die plek en is er steun naar elkaar." Het kindje heeft inmiddels een naam gekregen: Angel. Waarschijnlijk volgt maandag overleg met de gemeente over een stille tocht. Ook wordt gevraagd of een gedenkplaats voor de baby kan worden opgericht. 

Herdenken
Op de pagina herdenken Alkmaarders het dode kindje dat in de Rekerhout werd gevonden. Zo schrijft een inwoonster: ,,Ik ben net voor de tweede keer naar de gedenkplaats gegaan. Het viel mee met de regen. Er brandden wat waxinelichtjes. Die zijn dus niet uitgegaan ondanks de wind. Het tutteldoekje dat ik gisteren had neergelegd, was wat verschoven en was niet te zien op recente foto's. Ik heb hem verplaatst zodat hij nu beter 'vastzit' tussen een paar knuffels. Er waren weer knuffels bijgelegd. Heel indrukwekkend! Rust zacht Angel."

Er werken 20 rechercheurs aan de zaak. Wie de ouders van het kindje zijn is nog niet bekend.  1. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.