Volledig scherm
© anp

Mogelijk toch afkoopsom voor spil OV-schandaal

De NS gaat mogelijk toch een afkoopsom betalen aan oud-directeur René de Beer van Veolia. Dat meldt 1Limburg. De spoorvervoerder vroeg maandag in een rechtszaak over het ontslag van De Beer om bedenktijd om die optie te bekijken.

De Beer, die een non-concurrentiebeding had, werd na zijn vertrek bij Veolia via een schijnconstructie aangetrokken door NS-dochter Abellio die hij hielp de ov-concessie in Limburg te krijgen. Daarna ging hij bij Qbuzz, een andere dochter van NS, aan de slag. Toen bleek dat hij Abellio van geheime Veolia-informatie had voorzien werd hij op staande voet ontslagen.

Andere Qbuzz-directeuren werden op non-actief gezet en zitten met behoud van salaris thuis, terwijl ook NS-topman Timo Huges een ontslagvergoeding meekreeg. De Beer spande daarop een rechtszaak aan om geld te krijgen en rectificatie te eisen. Hij vindt dat alle schuld in zijn schoenen is geschoven door NS.

  1. Kwart van Nederlanders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekkelijk’

    Kwart van Nederlan­ders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekke­lijk’

    Een kwart van de seksueel actieve Nederlanders vindt de eigen partner niet aantrekkelijk genoeg om er goede seks mee te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Christine le Duc, de grootste en oudste aanbieder binnen de erotiekbranche. In België geeft meer dan de helft toe zich niet (meer) seksueel aangetrokken te voelen tot hun partner. ,,Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is”, stelt Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc.