Molen 5 Kinderdijk rechtgezet

Molen 5 van de Nederwaard bij Kinderdijk staat weer recht. De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft vandaag de ruim 270 jaar oude molen die al sinds mensenheugenis scheef stond, 60 centimeter opgevijzeld. Dat heeft de stichting vandaag laten weten.

Het opvijzelen van molen 5 is het sluitstuk van een uitgebreide restaurantieronde van 14 molens op Kinderdijk. Het vijzelen was een grote operatie, waarvoor ruim 1 miljoen euro nodig was. Het Rijk, de provincie Zuid-Holland en Waterschap Rivierenland sprongen bij.

Volgens de zegsman is de molen al scheef gaan staan bij de bouw in 1738. Door het lange scheef staan was de molen er slecht aan toe, aldus de woordvoerder.

 1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.