Moorden na 16 jaar nog niet opgelost: ‘Nabestaanden cold case zitten in niemandsland’

INTERVIEWMet een petitie vragen nabestaanden van onopgeloste moordzaken om dezelfde aandacht als  voor de zaak Nicky Verstappen. Nu Jos Brech morgen opnieuw plaatsneemt in het verdachtenbankje, kijken ze vol hoop mee. ,,Het is ook een keúze: wil je dat die duizend daders vrij rond blijven lopen?’’

Volledig scherm
Wicky van der Meijs. Haar vader werd in 2002 doodgestoken. © Marco Okhuizen

Wicky van der Meijs:  ‘Ik heb na een tip nog voor de deur gestaan van iemand die meer zou weten’

Soms stormt het in het hoofd van Wicky van der Meijs. Meer nog misschien wel dan vlak nadat haar vader in 2002 werd neergestoken, zomaar op straat, waarna hij zich hevig bloedend naar huis wist te slepen. Hij heeft nog aangebeld, maar zijn vrouw durfde niet open te doen. Ze herkende de stem van haar man niet meer, nu hij plots in doodsnood verkeerde.

  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.