Een politieagente kijkt vanaf de dijk in het Gelderse Kekerdom naar de woning waar de drie lichamen en de wietkwekerij zondag werden aangetroffen.
Volledig scherm
Een politieagente kijkt vanaf de dijk in het Gelderse Kekerdom naar de woning waar de drie lichamen en de wietkwekerij zondag werden aangetroffen. © anp

Moordzaak Kekerdom: politie doorzoekt huis in Millingen

De politie doorzoekt vandaag een huis in het Gelderse Millingen aan de Rijn. Dat is een plaatsje vlakbij Kekerdom, waar zondag drie doden in een woning aan de Weverstraat werden gevonden. Een politiewoordvoerder bevestigde dat de zoekactie in Millingen verband houdt met het onderzoek in Kekerdom, maar wilde er verder nog niks over zeggen.

 
De deur stond nog open en de honden liepen nog gewoon in de tuin. We hebben ze maar wat brokken gegeven, want we vonden het zo zielig dat ze er zondagmorgen nog zaten.'
Een buurvrouw uit Millingen aan de Rijn

De drie doden die zondag werden aangetroffen in het Gelderse Kekerdom, zijn mogelijk slachtoffer van een criminele afrekening. De suggestie is afkomstig van buurtgenoten van de omgekomen politieagent Jan Petter. In diens woning werd, tegelijk met de lichamen van de slachtoffers, ook een wietkwekerij aangetroffen.

Petter was hoofd van de recherche van district Tweestromenland, een van de districten van de regiopolitie Gelderland-Zuid. De districtsrecherche werkt vanuit het politiebureau in Wijchen. Tot 2009 was hij teamchef in Groesbeek, eveneens deel van het district Tweestromenland. In zijn vrije tijd werkte de man als voetbaltrainer bij verschillende clubs in de omgeving van Nijmegen. Door een buurman wordt Petter (59) omschreven als een 'heel aardige kerel. Heel sportief en altijd bezig in zijn tuintje. Maar het is ook heel dubbel. Want zolang je niet weet wat er aan de hand is, kun je het moeilijk een plaats geven.'

Gescheiden
Petter zou twee jaar geleden gescheiden zijn en nadien een relatie hebben gehad met de uit Millingen aan de Rijn afkomstige Inge Kee (47), een van de andere slachtoffers. Zij was nadien een nieuwe relatie aangegaan met het derde slachtoffer, een 50-jarige man.

Weggescheurd
Plaatsgenoten uit Millingen aan de Rijn vertellen in het AD hoe ze haar en haar vriend zaterdagochtend weg zagen scheuren in hun auto - om niet meer terug te komen. 'De deur stond nog open en de honden liepen nog gewoon in de tuin', aldus een buurvrouw. 'We hebben ze maar wat brokken gegeven, want we vonden het zo zielig dat ze er zondagmorgen nog zaten.'

Wietkwekerij
Aanvankelijk luidde de veronderstelling dat Petter het tweetal in zijn woning had uitgenodigd en zaterdag had vermoord, om daarna de hand aan zichzelf te slaan. Nadat de politie zondagavond de vondst van de wietkwekerij had bekendgemaakt, zou het verschillende omwonenden niet verbazen als het om een afrekening in het criminele circuit gaat.

Een van hen zegt dat Petter als agent niet altijd even onberispelijk te werk ging. Zo zou hij zelf de snelheidslimiet geregeld hebben overschreden, terwijl hij anderen daar juist fanatiek om bekeurde.

Het onderzoek in en bij de woning aan de Weverstraat gaat ook vandaag verder.