Volledig scherm
© Inzet moslimpoliticus Mohamed el Bachiri

Moslimpartij zwicht voor bedreigingen

ZwijndrechtNa een oneindige stroom bedreigingen op Twitter heeft moslimpoliticus Mohamed el Bachiri besloten niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in zijn woonplaats Zwijndrecht. 'Ik durf niet meer over straat, voel me niet meer veilig in mijn eigen woonplaats,' aldus de geknakte lijsttrekker van zijn Partij voor de Eenheid.

Twee weken geleden kondigde El Bachiri bij zijn kandidaatsstelling nog vol trots aan 'dat hij iets wilde terugdoen voor Nederland'.

'Er is een grens overschreden,' zegt de lijsttrekker nu gedesillusioneerd. Het zou de eerste keer worden dat zijn Partij voor de Eenheid meedeed in Zwijndrecht.

Niet alleen El Bachiri, maar ook zijn kinderen werden bedreigd. Een van de bedreigers twitterde: 'Als je mensen écht wilt raken, dat je dan zijn kinderen moet pakken'. Een ander schreef: 'Heb je kinderen, Mo...?' Dat was het moment waarop El Bachiri besloot te stoppen met de gemeentepolitiek . 'Dit is echt niet normaal meer, héél treurig.' De Zwijndrechtenaar (37) - in het dagelijks leven directeur van een incassobureau en een neef van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb - heeft vier kinderen.

De partij heeft aangifte gedaan van bedreiging. De PvdE doet in Den Haag en Amsterdam nog wel mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.