Volledig scherm
© anp

'Moszkowicz leende 35.000 euro van crimineel'

Bram Moszkowicz moet een lening van 35.000 euro terugbetalen aan zijn voormalige cliënt Donald G., een bekend figuur in de onderwereld. Dat schrijft De Telegraaf na een uitspraak van de Amsterdamse rechter in de zaak die G. aanspande.

Moszkowicz leende het geld in de periode 2008-2009 in twee delen. De eerste 25.000 was nodig om zijn personeel te betalen, de 10.000 die volgde was voor ziekenhuiskosten. Hij zou het geld terugbetalen aan G. zodra hij zijn kantoor aan de Herengracht in de hoofdstad had verkocht.

Het kantoor bracht dit jaar 2,6 miljoen euro op. Toen G. zijn geld niet terugkreeg, probeerde hij eerst een terugbetalingsregeling af te spreken. Moskowicz wilde 1000 euro per maand afbetalen in plaats van de gevraagde 2000. Daarop spande G. een rechtszaak aan.

Beslaglegging
Volgens De Telegraaf kan een deurwaarder nu beslag leggen op het appartement van de voormalige advocaat. Die heeft aangekondigd in beroep te gaan, al maakt dat voor de beslaglegging geen verschil.

  1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
    PREMIUM

    Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

    De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.