Volledig scherm
De traumaheli landt op het starttrein van motorcrossclub Volgas uit Ermelo. © Persbureau Heitink/Tim van Donkersgoed

Motorcrosser (34) overleden na ongeluk tijdens training

De motorcrosser die gisteren op een crossterrein in Ermelo gewond raakte is aan zijn verwondingen bezweken. De 34-jarige man uit Harderwijk werd na een ongeluk tijdens de training naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht waar hij kwam te overlijden.

Het ongeval vond gistermiddag plaats tijdens een vrije training op het crossterrein van MC Volgas in Ermelo. De 34-jarige Harderwijker kwam volgens volgens clubvoorzitter Theo Hooijer ten val vlak na een bult. Een rijder die na hem kwam, kon hem niet meer ontwijken. ,,Die hing al in de lucht’’, zegt Hooijer. ,,Die kon er niets aan doen.’’ 

De Harderwijker - nog vers in de motorcrosssport - viel toen hij in een spoor reed. ,,Hij viel gewoon, hij had de motor nog niet zo lang.’’

Heftig

Motorcrossen is een sport waarbij wel vaker ongelukken gebeuren. ,,Meestal hebben ze dan pijn, een zere arm of schouder. Maar wat er vandaag gebeurde was heftig” liet de clubvoorzitter kort na het ongeval weten.

MC Volgas gooide gisteren de hekken open voor een vrije training. Ook mensen die niet lid zijn van de club, zijn dan welkom. 

  1. Grote onrust rond rijschool: leerlingen woest, eigenaar duikt onder ‘na kogel in brievenbus’

    Grote onrust rond rijschool: leerlingen woest, eigenaar duikt onder ‘na kogel in brievenbus’

    Een eigenaar van een rijschool in Zoetermeer is vandaag ondergedoken omdat hij en zijn gezin ernstig bedreigd zouden zijn door klanten. Dat gebeurde vlak nadat het faillissement van zijn rijschool werd uitgesproken. Duizenden leerlingen vrezen hun geld kwijt te zijn. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt Verkeersschool Aalbregt in een verklaring. De politie bevestigt dat er vanmiddag een incident is geweest.