Volledig scherm
De herkomst van de motor kon niet direct achterhaald worden en de bestuurder is aangehouden voor heling. © Politie IJmond

Motorrijder schrijft 'pak me dan' en wordt gepakt

Een 26-jarige man uit Assendelft is zaterdagnacht opgepakt nadat hij de politie op een wel heel speciale manier had uitgedaagd. Hij bestuurde een crossmotor met de tekst 'PAK ME DAN' op de kentekenplaat. 

,,Met zo'n tekst heb je, uiteraard, direct onze aandacht te pakken", schrijft de politie IJmond bij de foto van de opmerkelijke kentekenplaat op haar facebookpagina. Een van haar motoragenten signaleerde het bewuste kenteken zaterdagnacht omstreeks 01.00 uur op een crossmotor in Beverwijk. Hij gaf de bestuurder een stopteken, maar dat werd genegeerd. 

De motorrijder reed volgens hem 'zeer gevaarlijk' een woonwijk in. Omwille van de veiligheid zette de motoragent niet de achtervolging in maar liet hij collega's de wijk afzetten. Een van hen zag na verloop van tijd een man met een motor aan de hand een steeg in lopen. Toen de agent de man aansprak, begon hij te rennen in een poging de motor te starten, maar dat mislukte. De motorrijder werd opgepakt omdat de crossmotor geen geldig kenteken had én omdat er twijfels waren gerezen over de herkomst van het motorvoertuig.  

Quote

Pak me dan?! Het is een mooie uitdaging! U vraagt, wij draaien

Politiekorps IJmond

Heling

,,De crossmotor is vermoedelijk afkomstig van diefstal. Onderzoek moet uitwijzen wanneer en waar. De bestuurder is aangehouden op verdenking van heling. Vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag werd zijn motorrijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar het CBR", zegt woordvoerder José van Dijk van de politie Noord-Holland. 

Haar collega's van het korps IJmond sluiten hun facebookbericht over het opmerkelijke verhaal op gepaste wijze af. ,,Pak me dan?! Het is een mooie uitdaging! U vraagt, wij draaien", schrijven ze met gevoel voor humor.