Volledig scherm
© ANP

Mr. Pieter vraagt steun voor hulpverleners

Pieter van Vollenhoven heeft hulpverleners vanavond een hart onder de riem gestoken op Twitter. ,,Ik hoop oprecht dat velen onze hulpverleners zullen steunen, niet alleen tijdens Oud & Nieuw maar het gehele jaar 2019‘’, aldus Van Vollenhoven.

Hij stuurde daarbij een tweet mee van Politie Nederland. Daarin stond de boodschap en hartekreet 'Achter ieder uniform zit een mens. Laat ons veilig hulp verlenen.' 

Ook werd doorgelinkt naar een filmpje met daarin onder meer de 47-jarige ambulance verpleegkundige en keukenprins Paul-Jan die bij de jaarwisseling familie en vrienden achterlaat om te zorgen "voor jouw veiligheid.”

De steuntweet van de echtgenoot van prinses Margriet kreeg in vier uur tijd al ruim 500 ‘likes’ en werd meer dan 150 keer geretweet, onder andere door politiemensen. 

Vuurwerkmanifest

Twee dagen geleden vroeg Van Vollenhoven de nationale overheid om nu eens duidelijk te maken wat zij onaanvaardbaar vindt bij wat er rond de jaarwisseling gebeurt. ,,De jaarwisseling is volgens de getallen het gevaarlijkste nationale evenement. Maar de overheid laat alles nu aan de gemeenten over!’’, aldus de praktijk hoogleraar risicomanagement. Hij liet zijn bericht vergezeld gaan door een verwijzing naar het zogenoemde vuurwerkmanifest.

Pieter van Vollenhoven (79) heeft vanuit verschillende functies veel kanten gezien van de zaken die spelen bij de jaarwisseling. Hij was oprichter van het Fonds Slachtofferhulp, is voorzitter van de stichting Maatschappij & Veiligheid en was onder meer voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Hij weet wel leed kan worden veroorzaakt.