Volledig scherm
PREMIUM
Muzikanten Jan de Boer en Arie Spaans spelen onderweg oude Haagse successen. © Remco Zwinkels

Muzikale bedevaart langs bomvol Haags popverleden

Shocking Blue, The Motions, Q65, Super Sister, Livin' Blues, Group 1850, Earth & Fire. En o ja, Golden Earring. De Nederlandse popgeschiedenis is geworteld in Den Haag, zoveel is wel duidelijk. En dat schreeuwde om een Rock History Tour, die er nu eindelijk ook is gekomen. Een tour over oude helden, voor oude fans.

Quote

Verbeter ons vooral als dat nodig is. Daar kunnen we de volgende keer dan ons voordeel mee doen

Organisator Marcel van den Dop

Bij het verzamelpunt, in de kunstgalerie Marcello & Els, moet organisator Marcel van den Dop even slikken. ,,Frans is ziek'', bromt hij. ,,Dat krijg je met mannen op leeftijd,'' laat hij er berustend op volgen. Vandaag dus geen Frans Krassenburg als gids en verteller tijdens de eerste onvervalste Haagse Rock History Tour.

Babyboomers
Maar geen nood: er is een bekwame vervanger in huis voor de zanger die ooit bij Golden Earring zong voordat Barry Hay zijn plaats innam. Peter de Ronde, - ook al zo'n coryfee uit de tijd dat Earring nog Earrings heette - is bereid om zich met een microfoon in de hand vooraan in de bus te nestelen.

Maar eerst wil Marcello zelf nog even wat zeggen nadat de hoofdzakelijk met babyboomers gevulde bus vanaf de Koningin Emmakade voor een anderhalf uur durende trip over memory lane is vertrokken. ,,En zoals dat gaat met verhalen van vroeger: die berusten voor een deel ook op onwaarheden, dus verbeter ons vooral als dat nodig is. Daar kunnen we de volgende keer dan ons voordeel mee doen.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?
    PREMIUM

    Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?

    Smokkel en Urk. Ze horen een beetje bij elkaar, zeggen ze zelf op het voormalige Zuiderzee-eiland. Maar de golf drugszaken die Urk nu overspoelt, baart het dorp grote zorgen. ,,Het is om moedeloos van te worden, iedereen kent wel iemand die erbij betrokken is’’, sombert dominee Van Zanden. Op Urk lossen ze de problemen het liefst zelf op, maar lukt dat nog met deze zware criminaliteit? ,,Een utopie’’, denkt criminoloog Kolthoff.