Volledig scherm
© ANP

Na alle warmterecords nu een kouderecord: vooral in de tent koud

Wie vannacht of vanochtend vroeg naar buiten moest, heeft het ongetwijfeld gevoeld: het was behoorlijk fris. Volgens Weerplaza kende vooral Brabant en de Veluwe een uitzonderlijk koude nacht voor deze tijd van het jaar. Na alle warmterecords hebben we ditmaal een kouderecord te pakken.

Vooral voor mensen die vannacht op een camping in een tentje hebben geslapen, was het echt afzien. Dichtbij de grond was het op sommige plekken maar een graadje of 2 à 3. ,,Brrr, het was een frisse nacht!", aldus de weerdienst. 

De normale minimumtemperatuur voor augustus is zo'n 11 graden. Daar kwam het in Brabant vannacht niet eens in de buurt. De temperatuur daalde op veel plaatsen onder de 6 graden. 

Record

Woensdrecht spande qua temperatuur de kroon. Daar daalde het kwik naar 5,2 graden. Daarmee werd een kouderecord uit 2014 gebroken. Nooit eerder werd het daar zo koud in augustus als afgelopen nacht. 

We hoeven nu niet ineens de dikke dekens uit de kast te halen. Weerplaza verwacht de komende dagen temperaturen 's nachts tussen de 10 en 15 graden, wat normaal is voor de maand augustus.

Volledig scherm
Temperaturen van koude nacht in augustus. © Weerplaza
Volledig scherm
Recordkaart temperaturen augustus. © Weerplaza