Met de klok mee vanaf linksboven: de bevrijding in Den Haag (1945), de aanslagen op de Twin Towers (2001), een militair hospitaal voor patiënten met Spaanse Griep (1918-1919), het uiteenvallen van ruimteveer Challenger (1986), de kernramp in Tsjernobyl (1986) en de val van de Muur (1989).
Volledig scherm
PREMIUM
Met de klok mee vanaf linksboven: de bevrijding in Den Haag (1945), de aanslagen op de Twin Towers (2001), een militair hospitaal voor patiënten met Spaanse Griep (1918-1919), het uiteenvallen van ruimteveer Challenger (1986), de kernramp in Tsjernobyl (1986) en de val van de Muur (1989). © HH/Getty/ANP

‘Na de Spaanse Griep en WO I kwamen de Roaring Twenties, misschien komt er nu weer zoiets’

2021 kanteljaar?Het zijn andere tijden, om niet te zeggen ongekende tijden. Worden de huidige generaties getekend door de pandemie zoals vorige door de Tweede Wereldoorlog? Het is voer voor historici.

3 reacties

 • Sandra Hengeveld-Hessing

  5 maanden geleden
  Vrees dat Corona niet meer weggaat uit ons leven en we ermee om moeten leren gaan net als bij de griep. We zullen er vast beter tegen kunnen in de toekomst maar de tijd zal het leren. Maar dat het een wake-upcall is van moeder Aarde of van wie dan ook dat is wel duidelijk!!!
 • Ligthart

  5 maanden geleden
  N.m.m. trekt onze planeet aan de noodrem! Overbevolking, global warming etc. Wij zijn allen onze planeet aan het vernietigen! De natuur grijpt in, nu met een virus, straks met een nog grotere natuurramp voor de mensheid. Geen doemdenken, doch m.i. gezien de geschiedenis van onze planeet een natuurlijk gegeven. Het meest vernietigende species op onze planeet is de mensheid! Sylvia Ligthart ligthart60@ziggo.nl
 • Epema

  5 maanden geleden
  De geschiedenis heeft bewezen dat de mensheid niet leert van fouten of rampen dus waarom zal het nu anders gaan. Over een paar jaar wordt er weer even veel gereist als voor de pandemie. Sinds de jaren 80 wordt er al voor gewaarschuwd dat er ergens een virus opduikt heel snel de wereld rond zou gaan door het reis gedrag van de mensen. Zelfs nu gaan er mensen op vakantie en bellen de krant als zij niet terug kunnen komenomdat intussen de regels voor het vliegverkeer zijn verandert.
 1. 'Met Bobby Kennedy zou alles anders worden, nu is het aan Joe'
  PREMIUM

  'Met Bobby Kennedy zou alles anders worden, nu is het aan Joe'

  Dit is de zesde aflevering van een serie verhalen over bijzondere momenten in 1968. Van de wereldschokkende executie van een Vietcongstrijder tot aan de lancereing van de Apollo 8. Vandaag: met de moord op Bobby Kennedy in 1968 verloor Amerika ‘de grootste president die het nooit heeft gehad’. Vijftig jaar later wordt het gat dat hij achterliet, mogelijk toch gevuld. Door zijn 37-jarige kleinzoon, Joe Kennedy III.