Jumbo stopt met de sponsoring van motorsport.
Volledig scherm
PREMIUM
Jumbo stopt met de sponsoring van motorsport. © Jumbo Husqvarna BT-Racing / Huub Munsters

Na grote imagoschade door arrestatie Van Eerd trekt Jumbo zich terug uit motorsport

'Aderlating'Supermarktbedrijf Jumbo gaat afscheid nemen van de motorsport, en houdt sponsoring van de autosport kritisch tegen het licht. Door sponsoring van motorsportteams kwam het bedrijf vorig jaar in opspraak. De teruggetreden Frits van Eerd werd opgepakt in een witwaszaak, die onder meer draait om sponsorcontracten in de motorsport.

42 reacties

 • Fred Barendse

  2 weken geleden
  Kom niet als eenvoudige Brabander met je kop boven het maaiveld uit en wordt niet groter dan de gevestigde orde, want je kop gaat eraf. Van iedereen ligt ergens wel wat op de plank, en als het zo uitkomt, komt het van het plankje. Enen Pechtold krijgt voor bewezen "Canadese diensten" een flatje aangeboden, een grote man van de VVD (RIP inmiddels) doet iets in begrafenisondernemingen en er verschijnt ergens 30.000.000. Iets van gehoord inmiddels?
 • Dreeke Janssen

  1 maand geleden
  Grappig hoe sommigen hier los gaan op/over Max terwijl die hier geheel buiten staat. Het is voor hunnie weer fijn om ff frustraties over de Nederlandse wereldkampioen in de F1 te kunnen ventileren. Tevens zijn er reageerders die het verschil niet weten tussen omzet en winst ...
 • G.C.J. Roord

  1 maand geleden
  Wat een gezeur max krijgt 1miljoen van Jumbo en dat is hij ruimschoots waard
 • Peter Gelder

  1 maand geleden
  Als ik dit lees dat Jumbo dit jaar voor het eerst een omzet heeft van meer dan 10 miljard euro, dan valt het wel mee met de imagoschade. Het opzeggen van sponsoring, wordt dan ook vaak in paniek vanachter een bureau genomen. Het grotere plaatje is dan even zoek
 • Hans Meijers

  1 maand geleden
  De salaris van Max Verstappen wordt nog altijd betaald door Red Bull. Jumbo heeft een persoonlijke sponsor contact met Max, zo als meerdere partijen. En als je voor andere sporters die buiten Nederland wonen wegens belasting voordeel salaris of sponsering verbiedt dan blijft er maar weinig over van onze topsport.
 1. Avocado is goed voor je cholesterol en boter juist slecht: diëtist over de feiten en fabels
  PREMIUM

  Avocado is goed voor je choleste­rol en boter juist slecht: diëtist over de feiten en fabels

  Miljoenen Nederlanders kampen met een te hoog cholesteral. ,,Met kleine inspanningen op het gebied van voeding kunnen we die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om je cholesterol omlaag te krijgen én deelt een recept dat ‘cholesterol beaters’ bevat.