Volledig scherm
PREMIUM
Yannick Pinas met zijn moeder Anouk op de kinderafdeling van het MMC in Veldhoven. © René Manders/fotomeulenhof

Na ingreep hoeft boomlange Yannick (13) straks niet te bukken voor elke deur

Lang is hij al, en hij zal nog langer worden. Maar Hagenaar Yannick Pinas wordt geen 2,15 meer. Hij zal blijven steken op ‘slechts’ 2,08 dankzij een ingreep in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Dat lijkt weinig, maar maakt voor hem veel verschil.

Het bed op de kinderafdeling van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven moest verlengd worden. Want de 13-jarige Yannick Pinas is al net zo lang als zijn vader: 1,98 meter. En hij zal nog verder groeien. Maar niet meer naar de 2,15 meter die hij zou bereiken, maar naar 2,08 meter. Dit dankzij een ingreep aan de groeischijven, net boven de knie en in de voeten, die hij dinsdag onderging. Een dag later mocht hij alweer naar huis, na een laatste onderzoek en met vers verband om zijn onderbenen. 

  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.