Volledig scherm
© ANP

Na kort dipje, krijgen we zonnige Pinksteren

Het weer gaat na vandaag eventjes een dipje in, maar vanaf zaterdag knapt het alweer op. Tijdens Pinksteren wordt het warm, behoorlijk zonnig en overwegend droog. Dat meldt Weerplaza.

Morgen is er veel bewolking in de oostelijke helft van het land en kan er wat lichte regen vallen. In het uiterste oosten is later op de dag ook kans op wat stevigere buien, mogelijk met onweer. Donderdag en vrijdag worden de koelste dagen van deze week, met maxima van 12 tot 18 graden.

Zaterdag wisselen wolken en zon elkaar af, in de loop van de middag en 's avonds komen meer wolken en kan er regen gaan vallen. Meteoroloog Ben Lankamp: ,,Maar het kan ook meevallen en geheel droog blijven, met meer zon. Het wordt rond de 17 graden bij vrij veel wolken, maar 20 graden of hoger als de zon meer ruimte krijgt.”

Tot eind mei warm weer

Tijdens Pinksteren, op zondag en maandag, schijnt de zon weer volop en gaat de temperatuur verder omhoog. ,,In het weekend draait de wind naar het noordoosten, waarmee geleidelijk weer drogere en warme lucht naar Nederland stroomt”, verklaart Lankamp. In het binnenland wordt de 20 graden overschreden. ,,Op pinkstermaandag is regionaal zelfs 25 graden mogelijk!” 

Ook de rest van de maand blijft het  weer waarschijnlijk relatief warm voor de tijd van het jaar. 

Weerplaza.nl on Twitter

Aanstaande zondag en maandag is het #Pinksteren. Het lijkt erop dat het behoorlijk #zonnig wordt, bij 20 graden of hoger. Na vandaag eerst een dipje, met koel weer op donderdag en vrijdag. Zaterdag mogelijk ook nog minder. Meer info op de site: https://t.co/K6HzbsIrUT