Na vaccins zweren sommigen nu zonnebrandcrème af: ‘Weet je wat pas gevaarlijk is? Huidkanker’

met videoNiet alle zonnebrandcrèmes bieden de bescherming die ze beloven, constateerde de Consumentenbond. Sommige mensen zweren zonnecrème nu helemaal af, zoals men ook niet op vaccins vertrouwt. Medici maken zich zorgen om die tendens. 

92 reacties

 • M.G. Bults

  1 jaar geleden
  @Toby Louwen, weer iemand die, zonder getergt te zijn door enige vorm van kennis, roept dat Nederland Socialistisch is. Dan heeft Toby het nieuws niet echt gevolgd de laatste 20 jaar. De rijken zijn veel rijker geworden en de armen veel armer. Nauwelijks Socialistisch gedachtengoed te noemen. Erg jammer.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik ben wel blij met je artikel,het is eenvoudig en duidelijk,over zonnebrand worden de meest onzinnige dingen beweerd,bedankt voor de duidelijke en eenvoudige uitleg
 • JAAP Mack

  1 jaar geleden
  Niet iedereen die rookt , krijgt longkanker. Niet iedereen die zonder bescherming in de zon ligt krijgt huidkanker. Van alle longkanker patiënten heeft 90% straf gerookt. Van alle huidkanker patiënten heeft 80 % zich onbeschermd te veel in de zon begeven of op/onder de zonnebank. Dus rook lekker door en smeer je beslist niet in deze dagen.
 • Eric S.

  1 jaar geleden
  Mensen vertouwen de overheid niet meer
 • Joost Delft

  1 jaar geleden
  Nou mevrouw Petra Mooij, en wat wil je daarmee zeggen? Niet iedereen die rookt krijgt longkanker, maar statistisch gezien wel vaker dan diegenen die niet roken. Zo is het dus ook met blootstelling aan UV licht. DNA raakt beschadigd en afhankelijk van de mate en erfelijke aanleg treden er na verloop van tijd fouten op in de replicatie (van DNA red.) waardoor kanker kan ontstaan. 1+1=2, maar 2 is niet altijd het gevolg van 1+1. Wordt af en toe zo moe van die betwetenschappers op Social media tegen
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?