Wat staat ons dit najaar te wachten als een groot deel van de bevolking volledig is ingeënt?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat staat ons dit najaar te wachten als een groot deel van de bevolking volledig is ingeënt? © ANP

Na zomer vol zorgen volgt ‘hete herfst’: ‘Spanningen nemen toe’

corona / videoNiet alleen door de oprukkende deltavariant, maar ook door een groeiende kloof tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden staat Nederland een ‘hete herfst’ te wachten. Deskundigen waarschuwen dat de solidariteit onder druk komt te staan, zeker als nieuwe maatregelen noodzakelijk zijn. ,,Dit gaat spanningen geven.’’

57 reacties

 • mevrouw de Vries

  1 jaar geleden
  Ik ben gevaccineerd, heb de vreemdste argumenten gehoord om het niet te doen. Maar ik heb familie in het VK en die wil ik graag weer zien. Een goede vriendin heeft een auto immuunziekte waardoor ze niet gevaccineerd KAN worden. Altijd een thuistest voor ik haar opzoek. Het is een ellendig anderhalf jaar geweest, heb me zo goed mogelijk aan de regels gehouden en ben toch besmet. Ik ben nu 6 maanden verder nog steeds snel doodmoe. Ieder maakt zijn eigen keuzes, maar denk alsjeblieft goed na!
 • peter Verkuilen

  1 jaar geleden
  We moeten eens ophouden met het toestaan dat kleine groepen die zich niet willen conformeren in de samenleving het mensen die zich wel willen conformeren onmogelijk maken normaal te kunnen leven. Je doet wel of niet mee aan de samenleving, waarbij je van iedereen een positieve bijdrage mag verwachten.
 • Markos Splinter

  1 jaar geleden
  Als je hieronder de comments leest word ik erg droevig. Een Willem die zegt, geen prik geen recht op zorg als je Corona krijgt en je zou opgenomen moeten worden. Deze mensen zorgen voor het meest gevaarlijke "virus" een splitsing in de samenleving. "Onze" minister de Jonge voorop. Als je de lijn doortrekt.... Rook je of je hebt gerookt en je krijgt longkanker, sorry geen hulp, drink je regelmatig te veel en je krijgt lever problemen, sorry geen hulp. Niet doen, blijf bij elkaar en heb respect.
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  @Anoniem, je hebt gedeeltelijk gelijk, maar over een ding niet nagedacht, dat niet gevaccineerde inderdaad ook recht hebben op medische zorg, maar dat mag nooit ten koste gaan van mensen die wel gevaccineerd zijn en ook medische hulp nodig hebben, om de eenvoudige rede dat ze hun kans hebben gehad en ze bewust niet gevaccineerd willen worden.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Paul de Jong, 2013 en 2018 idem.