Archieffoto's van de elfjarige Nicky Verstappen, die in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide. Families van andere moordslachtoffers hopen dat hun zaak ook  een doorbraak krijgt.
Volledig scherm
Archieffoto's van de elfjarige Nicky Verstappen, die in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide. Families van andere moordslachtoffers hopen dat hun zaak ook een doorbraak krijgt. © ANP Handouts

Nabestaanden: meer actie voor oplossen cold cases

NA DOORBRAAK ZAAK-NICKYFamilies van vermoorde Nederlanders doen een klemmend beroep op politie en justitie om meer werk te maken van het oplossen van hun cold case. Deze week trokken ze bij de minister aan de bel. Er komt een stille tocht, en is er een petitie om meer aandacht te vragen. ‘Gebrek aan capaciteit mag nooit het argument zijn’.

  1. Twintig jaar na de sneeuwbalmoord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgesproken zijn verhaal
    PREMIUM
    Sedar Soares

    Twintig jaar na de sneeuwbal­moord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgespro­ken zijn verhaal

    Nooit sprak Gerald Henriquez met de media over de ‘sneeuwbalmoord’ op de 13-jarige Sedar Soares, waar hij van werd verdacht, maar waar het gerechtshof hem van vrijsprak. Nu, exact twintig jaar nadat de Rotterdamse jongen om het leven kwam en hernieuwd onderzoek naar zijn dood in volle gang is, spreekt hij ineens wel. Omdat hij het zat is dat de politie toch weer in zijn omgeving zit te wroeten. ,,Ik wil dat het stopt.”