Nabestaanden rouwen langs A1 op plek waar vier jonge mannen verongelukten

Het tragische ongeval waarbij vanochtend vier jonge mannen om het leven kwamen maakt veel emoties los. Bij de ongevalslocatie langs de A1 bij Deventer rouwden vanmiddag familie en vrienden. 

Een twintigtal mensen stond vandaag aan het eind van de middag letterlijk stil bij het snelwegdrama vlakbij de afrit Deventer. In de vroege ochtend kwamen vier jonge mannen om het leven bij een verkeersongeval. Dat was het begin van meer bloemleggingen: vanaf de carpoolplaats aan de voet van de afrit trokken daarna meerdere groepen mensen naar de plek waar het vanochtend gebeurde. 

Volledig scherm
De spontane herdenking, vlakbij de plek van het dramatische ongeval langs de A1 bij Deventer. Ömer Dogan (inzet) is één van de vier slachtoffers. © Newsunited/TKA

De spontane herdenkingen vinden plaats op een plek waar je normaal niet mag komen, maar Rijkswaterstaat staat het tot nu toe oogluikend toe. Volgens een woordvoerder van de Politie Oost-Nederland bestond in elk geval de eerste groep voornamelijk uit nabestaanden van de slachtoffers. Agenten zagen toe op hun veiligheid. 

Het eenzijdige ongeval gebeurde even voor 6.00 uur op de weg richting Apeldoorn. De auto raakte van de weg en botste in de berm op de metalen constructie waar matrixborden aan hangen. Het voertuig vloog vervolgens in brand. Geen van de inzittenden overleefden het ongeluk. 

Quote

Verschrik­ke­lijk, wakker worden en horen dat je zoon er niet meer is

Koksal Kurt

Het ongeval bij Deventer raakt iedereen die de jongens kende. Ook bij twee Apeldoornse voetbalclubs, Columbia en TKA, ging de vlag halfstok. 

Voetbalclub TKA is in rouw gedompeld sinds bekend werd dat oud-speler Ömer Dogan één van de slachtoffers is. TKA-voorzitter Koksal Kurt spreekt van ‘een zwarte tweede paasdag’. ,,Voor heel Apeldoorn maar natuurlijk in het bijzonder voor Ömers ouders en zijn zus. We hoorden vanochtend rond negen uur dat Ömer een van de vier dodelijke slachtoffers was. We zijn met een bestuursdelegatie bij Ömers ouders geweest om hen te condoleren en onze steun te betuigen. Wat verschrikkelijk voor die mensen, wakker worden met het nieuws dat je zoon er niet meer is...’’

Volledig scherm
Bloemen op de plek van het ongeval bij Deventer, waar maandagochtend vroeg vier jonge mannen om het leven kwamen. © NewsUnited
  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”