Volledig scherm
Rellen na NAC-Willem II in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

NAC wil hooligans ‘keihard straffen’, politie doet aangifte

VIDEOVoetbalclub NAC zegt alles in het werk te willen stellen om de hooligans op te sporen die gistermiddag rellen veroorzaakten in Breda. De club deelt camerabeelden met de politie en stelt stadionverboden in het vooruitzicht voor de daders, zo staat in een persbericht. De politie heeft aangifte gedaan tegen de relschoppers.

Een groep NAC-hooligans veroorzaakte gistermiddag rellen na afloop van de wedstrijd NAC-Willem II buiten het Rat Verlegh Stadion in Breda. De politie en de Mobiele Eenheid grepen in, waarna de groep zich tegen hen keerde. De relschoppers gooiden met stenen en mishandelden zowel agenten als paarden met broekriemen en kettingen. Ook trokken ze agenten van hun paard. Twee agenten raakten lichtgewond. 

Quote

We hebben zichtbare resultaten geboekt op het gebied van normalisa­tie en dan is er een kleine groep die met bizar gedrag roet in het eten gooit.

Justin Goetzee, algemeen directeur NAC Breda

Aangifte

NAC zegt samen met de politie op te trekken om de betrokken relschoppers op te sporen en ‘keihard te straffen’. De club deelt daartoe camerabeelden met de zowel de Bredase als de Tilburgse politie en wil straffen uitdelen in de vorm van stadionverboden, eventueel voor langere tijd. De beschikbare camerabeelden zijn van dusdanige kwaliteit dat NAC verwacht veel personen te kunnen identificeren. De beelden worden ook gedeeld.

De politie heeft inmiddels aangifte van geweld gedaan tegen de hooligans.

Bizar gedrag

Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC, zegt dat de club ‘enorm teleurgesteld is’ door de rellen. 

,,De afgelopen jaren is er namelijk door veel personen binnen NAC, de supportersgroepen, de gemeente Breda en de politie Breda hard gewerkt om een zo gastvrij mogelijk klimaat te creëren voor supporters die een wedstrijd van NAC willen bezoeken of uitwedstrijden van onze eigen supporters. Juist omdat er de afgelopen jaren een sterke positieve trend waarneembaar was in het normalisatietraject, is dit zo teleurstellend. We hebben zichtbare resultaten geboekt op het gebied van normalisatie en dan is er gisteren een kleine groep personen die met hun bizarre gedrag roet in het eten gooien. Dit gedrag past niet bij NAC en is ontoelaatbaar. In samenwerking met de politie gaan we er alles aan doen om deze personen aan te pakken en zo hard mogelijk te straffen.”