Volledig scherm
PREMIUM
© Daniel Cohen

Nachtvlinders op leeftijd: ‘Na afloop haal ik nog steeds een vette bek’

’s Avonds de deur uit om te dansen en te feesten: hopelijk kan het over een tijdje weer. Niet alleen jongeren houden ervan; meer dan twee miljoen Nederlandse nachtvlinders zijn 45 jaar en ouder. Hoe stappen op die leeftijd voelt? ,,Als ze vragen hoe oud ik ben, jok ik 41.’’

Met fiets- en wellnessreizen speelt de toerisme-industrie al langer in op de specifieke wensen van een groeiende groep actieve ouderen. Senioren hebben ook het uitgaan ontdekt, zo blijkt uit onderzoek van Eventbrite, een digitaal platform waarop organisatoren feesten en evenementen kunnen aanmelden. Meer dan 2 miljoen 45-plussers zeggen meerdere keren per jaar te stappen. Zo’n 400.000 mensen uit die leeftijdscategorie zijn, als er géén coronavirus rondwaart, zelfs maandelijks of vaker in het nachtleven te vinden. 

  1. Onderwijsinspectie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    Onderwijs­in­spec­tie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    De spanningen binnen het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum lopen flink op. Gisteren kwamen berichten naar buiten dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder heeft geschorst. Autoritair optreden, pesterijen en intimidatie zouden daaraan ten grondslag liggen. Een aantal docenten zou daarom zijn vertrokken. De Inspectie van het Onderwijs zegt ook ‘signalen’ te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum.