Volledig scherm
Een vliegtuig van KLM stijgt op van luchthaven Schiphol. © ANP

'Nachtvluchten op Schiphol fors beperken'

De provincie Noord-Holland en gemeenten rond Schiphol willen een einde aan nachtvluchten op de luchthaven. Zij hopen zo meer draagvlak te creëren bij omwonenden voor verdere groei van Schiphol na 2020. Dat schrijft De Telegraaf.

,,We willen het aantal nachtvluchten op Schiphol fors beperken, dus écht dicht tussen bijvoorbeeld één en zes uur. Het aantal ernstige slaapgehinderden is een toenemend probleem", zegt gedeputeerde Adnan Tekin van Noord-Holland in de krant. Tekin is voorzitter namens de provincie en alle gemeenten rond Schiphol in de Omgevingsraad Schiphol (ORS), die nog dit jaar advies moet uitbrengen.

Jaarlijks zijn er 32.000 nachtvluchten. Dat moet volgens Tekin minstens met  10.000 worden verminderd. In ruil zouden er meer vluchten overdag kunnen komen.

KLM zegt in een reactie dat dit een bedreiging is voor de groei van de KLM-groep, vooral omdat dochter Transavia veelal de nacht gebruikt voor haar activiteiten naar landen rond de Middellandse Zee. Volgens Corendon zullen tickets duurder worden.