Naomi Kanters
Volledig scherm
PREMIUM
Naomi Kanters © Koen Verheijden

Naomi (31) is ziek en weet niet of ze ooit nog moeder kan worden

Ik heb geleefdAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Naomi (31) heeft kanker. ‘Botte pech’ noemt ze dat. Het houdt haar niet tegen haar leven ten volle te leven. Ze rijdt motor, wil nog kinderen en is een van de weinige kleuterjuffen met tattoos.

Naomi Kanters (31) en haar man eten elk jaar beschuit met muisjes op de verjaardag van hun embryo’s. De ‘ice baby’s’, zoals Naomi ze noemt, zijn nu vier jaar. Ze liggen in de vriezer van het ziekenhuis. ,,Toen ik de diagnose borstkanker kreeg, vroeg de arts of we kinderen wilden. Ja, dat wilden we. Door de behandeling zou ik misschien onvruchtbaar worden, dus toen zijn er eicellen bij me afgenomen. Op het moment dat die punctie werd gedaan, stond ik er niet zo bij stil. Maar toen we foto’s uit het ziekenhuis kregen van de celdeling, dacht ik ‘holy fuck, dat zijn gewoon kinderen’.”

 1. Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenartsen naar minister Schouten
  PREMIUM
  Video

  Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenart­sen naar minister Schouten

  Dierenartsen die regelmatig op besmette nertsenbedrijven in de Peel in Brabant komen sturen een brandbrief naar landbouwminister Carola Schouten. Ook de nertsenhouders maken zich grote zorgen. Vanochtend maakte de minister bekend dat er opnieuw een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het nieuwe coronavirus. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.
 2. Uitspraak in zaak tegen staat over uitrol van ‘gevaarlijk’ 5G-netwerk

  Uitspraak in zaak tegen staat over uitrol van ‘gevaarlijk’ 5G-net­werk

  De rechter in Den Haag doet vandaag uitspraak in de zaak die de stichting Stop5GNL aanspande tegen de Nederlandse staat over de invoering van het landelijke 5G-netwerk. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. Volgens de overheid voldoet de straling van 5G ruimschoots aan de limieten van Europese telecomwetgeving.