Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Nederland krijgt zin in wintersport dankzij vroege kou

De vroege kou en allereerste sneeuwvlokjes in Nederland zorgen voor een piek in het aantal wintersportboekingen. Ook gaan we vroeger weg dan voorgaande jaren. ,,We hebben het gevoel dat het weer mag."

Volledig scherm
© Thinkstock
Quote

Mensen hebben weer meer te besteden en hebben het gevoel dat het weer mag

Sander van Veen, Otravo

Nederlanders lijken door het kille weer meteen zin te krijgen in een wintersportvakantie. ,,Dat verklaart dat mensen massaal de sneeuwhoogte in skigebieden opzoeken en een reis boeken", stelt Sander van Veen van reisorganisatie Otravo, dat het aantal verkochte vliegtickets naar populaire wintersportplekken met bijna 40 procent ziet toenemen ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de koepelorganisarie van Vliegtickets.nl en WTC.nl planden mensen hun wintersportvakantie niet eerder zo vroeg in het jaar. Ook willen de meeste mensen nog voor de jaarwisseling naar skigebieden afreizen.

Maar als de gure wind je om het gezicht slaat, verlang je toch eerder naar de zon? ,,Dat klopt ook. Maar zonnige bestemmingen zijn meestal duurder", verklaart Van Veen. ,,Zeker als je voor de Kerst nog wel wilt, of in februari en maart. En je moet vaak verder weg voor wat zonnestralen."

Lekker
Ook bij reisorganisatie TUI lopen de wintersportvakanties goed. ,,Het weer heeft wel degelijk invloed op het aantal boekingen. In de zomer helemaal: als het hier slecht weer is, gaan we massaal naar de zon", stelt een woordvoerster. ,,Nu denken we: 'oh lekker wintersport'."

Ook de aantrekkende economie speelt mee. Reisorganisaties zien het aantal reizen het hele jaar toenemen. ,,Mensen hebben weer meer te besteden en ze hebben het gevoel dat het weer mag", aldus Van Veen.

Voor wie niet afreist naar Kitzbühel, Portes du Soleil en Les Deux Alpes: het weer wordt beter. Volgens Weerplaza blijft het de komende tijd droog, minder grijs en kil. ,,Ook het kwik lijkt wel uit het dal te kruipen. Het wordt op zondagmiddag 10 tot 12 graden", aldus de meteorologen. Vanaf maandag komt de zon door en is het vaker droog."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement