Nederland maakt draai: toch einde aan steun fossiele brandstofprojecten in het buitenland

updateNederland belooft tóch te stoppen met steun aan fossiele projecten in het buitenland. Het kabinet zet, in tegenstelling tot eerdere berichten, zijn handtekening alsnog onder een verklaring daartoe, zo heeft minister Tom de Bruijn (Handel en Ontwikkelingssamenwerking) vandaag in Glasgow  bevestigd. Het gaat om een Brits initiatief dat vorige week donderdag op de klimaattop door zo'n twintig landen werd ondertekend. 

35 reacties

 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  GroenLinks werd tijdens de laatste verkiezingen gehalveerd, PvdA evenaarde het laagste aantal zetels ooit van de keer daarvoor en toch weten ze een veel te groot stempel te drukken, daarbij is dit geen "klimaat" maar een milieumaatregel maar ja dat wil maar niet indalen bij onze linkse Kameraden. Door wie worden we eigenlijk geregeerd, zeg maar eens eerlijk; had u ooit van Tom de Bruijn gehoord?
 • Machiel van Dijk

  1 jaar geleden
  Beter laat als nooit…
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Heel goed onder aansturing van links. Maar steun nou ook eens Polen en Letland met het tegen houden van de vluchtelingenstroom. Maar dan blijft het akelig stil in de politiek.... Richard Groen
 • e v.d. wilgen

  1 jaar geleden
  dat krijg je dan als je plucheplakkers en jaknikkers op een ministerie loslaat. ze hebben nergens de ballen verstand van en het enigste wat ze kunnen is tekenen bij het kruisje. ze zeggen wel:verstand komt met de jaren maar daar in den haag gaat dit gezegde niet op.
 • Paul de Jong

  1 jaar geleden
  Vervolgens komt er een chinse online en fysieke winkel zoals amazon, met vers producten, gadgets en door soort dingen. Minder spullen en zeker spullen op een batterij zoals alle draadloze apparaten zoals koptelefoons bijvoorbeeld. Minder nieuwe auto's elk jaar.