Nederland mogelijk sneller verlost van mondkapjesplicht

VIDEODe kans is reëel dat Nederland sneller dan verwacht afscheid neemt van de mondkapjesplicht in publieke ruimten. Verschillende OMT-leden zien het wel zitten en ook in kabinetskringen ligt de optie op tafel. ,,Van die mondkapjes wil je in principe het liefst als eerste weer af.”

54 reacties

 • Bram van der Burg

  1 jaar geleden
  Ik zie graag de mondkapjesplicht verdwijnen, maar dan wel voor iedereen. Zolang niet iedereen die dat wil volledig gevaccineerd is, zou het schandalig zijn als alleen niet gevaccineerde personen een mondkapje moeten dragen. Het is onvermijdelijk dat niet iedereen op hetzelfde moment gevaccineerd kan worden, maar het is wel een klap in je gezicht als je als niet volledig gevaccineerde wel dat rotmondkapje moet dragen en anderen dat niet hoeven te doen. Er mag van gevaccineerde personen wel enige
 • Monique Thomson-Bean

  1 jaar geleden
  Ze hebben kunnen meten hoe groot een druppel spuug is dat je loslaat door praten, hoesten, niezen en schreeuwen of zingen. Met of zonder de virus maakt niet uit. Het is zo immens klein dat geen masker het kan terughouden. Het is zo klein dat een mug een betere kans heeft door een driehoekje van een hek te komen als dat gat 14ft. (Zo’n 4M) breed is. Dit is gemeten en en is gepubliceerd data makkelijk te vinden. Plus, die 1½ M afstand klopt ook niet want die druppel vliegt voor zo’n 30ft (ong.10M)
 • Monique Thomson-Bean

  1 jaar geleden
  Ik verstond bijna geen woord dat hij zei. Het moet echt langzamer en meer duidelijkheid hebben of zo meteen moet ik ondertiteling aan zetten.
 • Madelon Michel

  1 jaar geleden
  Hoewel het dragen van een mondkapje een bezoeking is als je 1e een bril draagt, 2e gehoorapparaatjes hebt achter het oor 3e in een winterse situatie ook nog een muts draagt heb ik het trouw gedaan en voel me best tevreden dat ik niet verantwoordelijk ben voor besmettingen en bovendien zelf ook niet besmet ben geraakt. Nu ik 2 vaccinaties heb gehad voel ik me redelijk safe maar blijf het mondmasker in winkels gebruiken!!
 • Beppie Janssen

  1 jaar geleden
  @M Waarhold Nou fantastisch dat jij zomaar 10 artikelen kunt vinden die het tegendeel bewijzen, maar ik begrijp dat je die vooral voor jezelf wilt houden anders had je ze wel gedeeld. Maakt mij verder niet uit hoor. Ik word er alleen zo moe van die lui die alles uit de kast halen, ook bijzonder achterhaalde theorieën, om hun gelijk te krijgen. Maar als je daar blij van wordt, je hebt volkomen gelijk hoor.
 1. Chauffeur schalt complottheorieën over corona door lijnbus, reiziger onthutst: ‘Durfde er niets van te zeggen’
  PREMIUM

  Chauffeur schalt complotthe­o­rieën over corona door lijnbus, reiziger onthutst: ‘Durfde er niets van te zeggen’

  Een buschauffeur in West-Brabant wordt door zijn werkgever Arriva aangesproken op een podcast die hij beluisterde, op speaker. Reiziger Sean wist gisteren niet wat hij meemaakte toen zijn chauffeur het volume van de speakers opendraaide tijdens de rit van Fijnaart naar Roosendaal. Opeens hoorde hij de ene na de andere samenzweringstheorie door de bus galmen.