Nederland mogelijk sneller verlost van mondkapjesplicht

VIDEODe kans is reëel dat Nederland sneller dan verwacht afscheid neemt van de mondkapjesplicht in publieke ruimten. Verschillende OMT-leden zien het wel zitten en ook in kabinetskringen ligt de optie op tafel. ,,Van die mondkapjes wil je in principe het liefst als eerste weer af.”

54 reacties

 • Bram van der Burg

  1 maand geleden
  Ik zie graag de mondkapjesplicht verdwijnen, maar dan wel voor iedereen. Zolang niet iedereen die dat wil volledig gevaccineerd is, zou het schandalig zijn als alleen niet gevaccineerde personen een mondkapje moeten dragen. Het is onvermijdelijk dat niet iedereen op hetzelfde moment gevaccineerd kan worden, maar het is wel een klap in je gezicht als je als niet volledig gevaccineerde wel dat rotmondkapje moet dragen en anderen dat niet hoeven te doen. Er mag van gevaccineerde personen wel enige
 • Monique Thomson-Bean

  1 maand geleden
  Ze hebben kunnen meten hoe groot een druppel spuug is dat je loslaat door praten, hoesten, niezen en schreeuwen of zingen. Met of zonder de virus maakt niet uit. Het is zo immens klein dat geen masker het kan terughouden. Het is zo klein dat een mug een betere kans heeft door een driehoekje van een hek te komen als dat gat 14ft. (Zo’n 4M) breed is. Dit is gemeten en en is gepubliceerd data makkelijk te vinden. Plus, die 1½ M afstand klopt ook niet want die druppel vliegt voor zo’n 30ft (ong.10M)
 • Monique Thomson-Bean

  1 maand geleden
  Ik verstond bijna geen woord dat hij zei. Het moet echt langzamer en meer duidelijkheid hebben of zo meteen moet ik ondertiteling aan zetten.
 • Madelon Michel

  1 maand geleden
  Hoewel het dragen van een mondkapje een bezoeking is als je 1e een bril draagt, 2e gehoorapparaatjes hebt achter het oor 3e in een winterse situatie ook nog een muts draagt heb ik het trouw gedaan en voel me best tevreden dat ik niet verantwoordelijk ben voor besmettingen en bovendien zelf ook niet besmet ben geraakt. Nu ik 2 vaccinaties heb gehad voel ik me redelijk safe maar blijf het mondmasker in winkels gebruiken!!
 • Beppie Janssen

  1 maand geleden
  @M Waarhold Nou fantastisch dat jij zomaar 10 artikelen kunt vinden die het tegendeel bewijzen, maar ik begrijp dat je die vooral voor jezelf wilt houden anders had je ze wel gedeeld. Maakt mij verder niet uit hoor. Ik word er alleen zo moe van die lui die alles uit de kast halen, ook bijzonder achterhaalde theorieën, om hun gelijk te krijgen. Maar als je daar blij van wordt, je hebt volkomen gelijk hoor.
 1. Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishandeling
  PREMIUM
  vader doet verhaal
  11

  Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishande­ling

  Geen lange gevangenisstraf en al helemaal geen heksenjacht. De 14-jarige Frédérique uit Amstelveen, die gisteren ernstig werd mishandeld toen ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is, is absoluut niet bezig met wraak of vergelding voor haar belagers. ,,Het enige wat ze wil, is dat dit verhaal voor een stukje bewustwording zorgt. Voor die jongens, voor de hele wereld”, vertelt haar vader Paul Brink. Een 14-jarige jongen is vanavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brute mishandeling.