In 2019 zorgden protesterende boeren voor onrust bij het provinciehuis in Groningen. Ook toen was er woede over stikstofregels.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2019 zorgden protesterende boeren voor onrust bij het provinciehuis in Groningen. Ook toen was er woede over stikstofregels. © ANP

Nederland staat op scherp: ‘Moeten als overheid serieus gesprek aangaan met woedende mensen’

Het stikstofprotest zet Nederland op scherp, zelfs provinciehuizen lijken niet meer veilig. Hoeveel druppels passen er nog in de emmer voordat deze echt overloopt? ,,Je moet deze vicieuze cirkel zien te doorbreken.”

157 reacties

 • Dave De Kock

  6 maanden geleden
  Als er serieus beleid wordt gevoerd, zijn er geen woedende mensen... (even zwart wit gezien..) Iets met zelfrecflectie?
 • M Waarhold

  7 maanden geleden
  @Jason Voorhees Hoe komt het dat er zoveel "populistische volksmenners" zijn? U als VVD stemmer zou dat toch moeten weten? En het feit dat u geen last hebt van het Rutte-beleid zegt genoeg, daar waar velen vinden dat ze de wijsheid in pacht hebben wordt door het opnieuw stemmen op hun idool het tegendeel bewezen. Tevens ook de minachting voor mensen die op de "populistische volksmenners" stemmen. De zogenaamde "portemonnee stemmers" die alleen hun netwerk tolereren en het klootjesvolk minachten.
 • J. Breuer

  7 maanden geleden
  Het enige wat MP RUTTE en zijn meelopers moeten doen is de werkelijke waarheid vertellen. Waarom in Belgie en Duitsland niets aan de hand . In Nederland wel. Hoe en waarom kan dit??
 • AD Redactie

  7 maanden geleden
  Op deze pagina mag je zoals je gewend bent reacties achterlaten, maar vanwege de zomerperiode modereren wij iets minder vaak. Reacties achtergelaten na 20:00 worden de volgende dag na 12:30 bekeken. Bedankt voor je geduld!
 • Peter Serný

  7 maanden geleden
  Ze moeten eens kijken naar de bron waarom mensen "woedend" zijn geworden. Toen had er al geluisterd moeten worden maar dat doet men altijd achteraf, of oja - zo hypocriet - tijdens verkiezingen....
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?