Strijders van het (toenmalige) Al Nusra-front in 2015 in Aleppo.
Volledig scherm
Strijders van het (toenmalige) Al Nusra-front in 2015 in Aleppo. © AFP

Nederland stopt betaling Syrische politie om mogelijke banden met extremisten

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de miljoenensteun aan een hulpproject in Syrië voorlopig stilgezet uit vrees dat een deel van het geld bij extremistische strijdgroepen is beland. Het gaat om 12,5 miljoen euro, waarmee onder meer een Syrische politiemacht is opgezet.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Reacties op deuren bij winkels: ‘Een deur dicht hebben betekent voor de consument vaak dat de zaak gesloten is’
  35

  Reacties op deuren bij winkels: ‘Een deur dicht hebben betekent voor de consument vaak dat de zaak gesloten is’

  ‘Natuurlijk willen alle ondernemers in winkelstraten hun deuren dicht hebben met deze energieprijzen’ en ‘Nu komt de bezorger in één keer met veel pakketjes en dat scheelt een hoop vervuilende ritjes’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 6 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.